Fokhagyma, paradicsom, pici só cukor ezek minek mikor a végeredményben úgyse érzed????
Csomó helyen bele kell kockázni a főzésbe, holott semkit nem ér. Pl palacsintába tegyél csipetnyi sót meg cukrot.
Vsgy a paprukáskrumpliba tegyél paradicsonot, fokhagymát meg kaliforniai paprikát. Ezeket egyiket sem érezni a végén.
Sőt, sok esetben én a hagymát sem érzem.
Mindkét variációt próbáltam számtalaszon. Családon belül mindneki mindent beletesz előírás szerint. Én sok mindent (apróságot) kihagyok és a végeredmény ízben ua
A só és cukor alap ízfokozók.
Hagyma nélkül nem lesz szaft.
A zsiradék kihozza a hagyma ízét. Nem véletlen kezdik a curryt is úgy, hogy az összes fűszert megpirítják pár percig.
Ott nem csak hagymát meg fokhagymát, de fahéjat, szegfűszeget, kardamont, gyömbért, csillit stb dinsztelnek, különben nincs íze.
A cukor segít a paradicsom savasságát kordában tartani, a só pedig tényleg kihozza az édes ízt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!