Keresem a tökéletes paradicsom leves recepjét,ti hogyan készítitek el?
Figyelt kérdés
En igy:
Lesütök olajon 1 egesz hagymat 70ml olajon
Hozza adok 47g lisztet
180g paradicsomsuritmenyt
1 liter paradicsom levet
Sózom izles szerint
Felforralom
Betutesztaval tálalom
Savanyú de mi igy szeretjuk (igen,van aki cukrozza)
2023. ápr. 4. 11:41
1/9 anonim válasza:
Én olaszosra szoktam.
A hagymát olívaolajon pirítom.A paradicsom püré belemegy egy kis doboz kockázott paradicsom is
Só,bors, bazsalikom,oregano'kakukkfű.
Cukor kell bele hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát, persze csak egy kevés.
Betétnek rizst vagy spagettit szoktam.
2/9 anonim válasza:
100%-os ivólevet használok. Teszek bele egy kisebb fej hagymát, zellerszárat, zeller levelet. Sózom borsózom. Addig főzőgetem amíg a hagyma kicsit megpuhul kifő az íze. Apró szemű tésztát teszek bele. ( ez, ami otthon van)
4/9 anonim válasza:
Én tejjel készítem, hogy ne csinálja ki a gyomrom, és bazsalikommal, tök fincsi.
5/9 anonim válasza:
Akkor én nagyon nem jól készítem :D Én egyszerűen készítek rántást, felöntöm paradicsomlével/vagy sűrített paradicsomot rakok rá és azt felöntöm vízzel. Ebbe rakok cukrot, kis nagyon minimális ételízesítőt, rizst vagy betűtésztát, és ennyi. :D
6/9 anonim válasza:
5. Ez a menzás leves. Semmi baj nincs vele, ha ízlik, csak a tökéletestől van messze. De nyugi! Gordon Ramsay levese sem tökéletes, ha nem ízlik.
7/9 anonim válasza:
#6 Azt erősen sejtettem, hogy a tökéletestől messze van :D De mi így szeretjük. Viszont a hagymán valóban meglepődtem. Azt nem sejtettem, hogy ennyire messze van a tökéletestől :D
8/9 anonim válasza:
Hát nálunk először fűszeres vizet forralok, abba megy a marhahúsbol készült husgomboc -darált hús,apróra vágott vöröshagyma, só, bors, fokhagymapor-, majd ha újra felfort, paszirozott paradicsom. Ha a hús megnőtt, akkor finommetelt bele, majd rantassal besuritem
9/9 anonim válasza:
Ugyanúgy csinálom, mint az #5. csak én a megpirított liszten karamellizálom a cukrot, mert úgy nem ég a gyomrunk tőle. Felöntöm vízzel és egészben szoktam egy fej hagymát belerakni, ha eszembe jut. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!