Paradicsomos húsgomboc mártását hogy csinálod?
Én már tiszta ideg vagyok. Egyszer ízetlen, egyszer sűrű, egyszer híg, de minden esetben narancssarga. Nem piros..🥴
Hogy lehetne olyan mint az iskolai menzán például?
Én mivel különbözőek a paradicsomlevek és sűrítmények, először a paradicsomot teszem az edénybe és óvatosan hígítom a kívánt ízűre. De ekkor még leves állagú. Kicsit sózom, felforralom, óvatosan beleeresztem a lébe a gombócokat és lassúbb lángon készre főzöm. Kihorgászom a gombócokat és berántom. A rántás mennyiségét nem tudom, mert én nem szeretem ha nagyon sűrű a szósz.
De ha először kevesebbet teszel bele, lehet még bele tenni rántást.
Én nem teszek bele az ízlés szerinti són-cukron kívül egyebet, a szósz úgyis ízesedik a gombócoktól.
Részemről ennyi!
Én rántással szoktam készíteni.
Zsemleszínű rántást készítek és azt öntöm fel a paradicsomlével.
Ha konzervből készítem akkor előtte elkeverem hideg vízzel a sűrített paradicsomkonzervet.
Összeforralom, kis fej vöröshagymát egészben beledobok és vízzel beállítom a sűrűségét.
Sóval és cukorral ízesítem.
Ha narancssárga a színe az lehet attól hogy túl sok a rántás vagy kevés a paradicsom.
Az ízét úgy tudod könnyebben eltalálni ha először sózod, megkóstolod és ha kellemesen sósnak érzed utána teszed bele a cukrot.
#7
Ha előre berántod, akkor neked nem pöfög a szósz főzés közben? Mert a gombócok miatt nem 10 percig kell főzni.
Emiatt szokták utolsó lépésben rántani/habarni, ...legalábbis én így tanultam és így láttam mindenkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!