Paradicsomos húsgomboc mártását hogy csinálod?
Én már tiszta ideg vagyok. Egyszer ízetlen, egyszer sűrű, egyszer híg, de minden esetben narancssarga. Nem piros..🥴
Hogy lehetne olyan mint az iskolai menzán például?
#10
Én sem értlek igazán! A gombócokat miben főzöd meg? Vagy csak vízben - amibe belefő a gombóchús és a fűszerek íze - aztán azt kiöntöd?
#14
Mitől zsíros? Zsíros húsból csinálod? Lehet teljesen zsírtalan sertéscombból, de akár darált csirkemellből is készíteni, utóbbiból akkor, ha van darálód.
Ha rántod, akkor úgyis kerül bele zsiradék, de még azt is ki tudod kerülni, ha egy kis lét összekeversz liszttel (esetleg keményítővel) és azt öntöd bele sűrítésként. Nagy kár kiönteni a húsos, fűszeres levet, az adja azt a plusz ízt, amitől finom lesz. A menzás is.
7-es vagyok.
Én csak a sima paradicsommártást írtam le.
Ha húsgombócot készítek azt külön megfőzöm vízben és a főzőlével állítom be a mártás sűrűségét. A gombócokat a már kész mártásba átrakom és rázogatva összeforralom.
Nem szokott csapkodni forrás közben. Annál hígabbnak kell lennie.
" Nem szeretem, mert nekünk zsíros"
XD))))
Ami a húsban marad, meg a rántásban, 50-szer annyi zsír van, de nyilván, az a 9 csepp a sok, ami feljön a víz tetejére, mert az a látványos! :D))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!