Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomos húsgomboc mártásá...

Paradicsomos húsgomboc mártását hogy csinálod?

Figyelt kérdés

Én már tiszta ideg vagyok. Egyszer ízetlen, egyszer sűrű, egyszer híg, de minden esetben narancssarga. Nem piros..🥴


Hogy lehetne olyan mint az iskolai menzán például?


2023. febr. 16. 19:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Én passzírozott paradicsomból szoktam. (Nem rántom be) Ízesítem, kis olíva olajat adok hozzá
2023. febr. 16. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 anonim ***** válasza:
84%

#10

Én sem értlek igazán! A gombócokat miben főzöd meg? Vagy csak vízben - amibe belefő a gombóchús és a fűszerek íze - aztán azt kiöntöd?

2023. febr. 16. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, én is úgy csinálom mint a 6-os. Ha finomat akarsz, te is úgy csináld!
2023. febr. 16. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 A kérdező kommentje:
Én is külön főzöm sós vízben a gombócokat és kiöntom a főzővizet. Nem szeretem, mert nekünk zsíros.
2023. febr. 16. 20:57
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

#14

Mitől zsíros? Zsíros húsból csinálod? Lehet teljesen zsírtalan sertéscombból, de akár darált csirkemellből is készíteni, utóbbiból akkor, ha van darálód.

Ha rántod, akkor úgyis kerül bele zsiradék, de még azt is ki tudod kerülni, ha egy kis lét összekeversz liszttel (esetleg keményítővel) és azt öntöd bele sűrítésként. Nagy kár kiönteni a húsos, fűszeres levet, az adja azt a plusz ízt, amitől finom lesz. A menzás is.

2023. febr. 16. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 A kérdező kommentje:
Lidlibe szoktuk venni az 1 kg - os darált húst. Én nem járok olyan helyen ahol daraltatni kell. És amit ebből készitek, annak a leve nekünk zsíros sajnos.
2023. febr. 16. 21:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok.

Én csak a sima paradicsommártást írtam le.

Ha húsgombócot készítek azt külön megfőzöm vízben és a főzőlével állítom be a mártás sűrűségét. A gombócokat a már kész mártásba átrakom és rázogatva összeforralom.


Nem szokott csapkodni forrás közben. Annál hígabbnak kell lennie.

2023. febr. 16. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én nem öntöm ki az ilyen főzőleveket (vagy legalábbis nem egyből), alaplének sokszor föl lehet használni. Azért készítem külön a paradicsommártást, mert aránytalanul sok mártással szeretem a gombócot.
2023. febr. 16. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 anonim ***** válasza:
63%

" Nem szeretem, mert nekünk zsíros"

XD))))

Ami a húsban marad, meg a rántásban, 50-szer annyi zsír van, de nyilván, az a 9 csepp a sok, ami feljön a víz tetejére, mert az a látványos! :D))))

2023. febr. 17. 03:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 A kérdező kommentje:
Ezt inkább nem kommentálom, de köszönöm.
2023. febr. 17. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!