Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eperlekvár folyós maradt, kuka?

Eperlekvár folyós maradt, kuka?

Figyelt kérdés

Először csináltam. Egy recept szerint nem kell bele tartosito. De valamilyen zselesito anyag kellett volna bele, nem? Több mint 4 órán át főztem a 4 kg epret puresitve.

Meg fog még esetleg később dermedni?

Másik kérdés: mikor beletettem a leírt cukrot jó édes volt, de a lekvár alig édes. :(

Később fog változni?

17/L


2023. jún. 6. 21:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%

Főzd fel újra dzsemfixel ennyi az egész.

Ez már nem fog sűrűsödni.

2023. jún. 7. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
Dobj hozzá egy kis fixálót és kész.
2023. jún. 7. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
92%
Jól írják többen, főzd fel újra forrásig, és dzsemfixet tegyél bele (én ugyanígy jártam ribizli lekvárral, és teljesen jó lett a dzsemfix hozzáadásával.
2023. jún. 7. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim válasza:
55%

Négy óra alatt, ha elég lapos edényben főzöd, be kellett volna párolódnia.

Lekvárfőzésnél fontos a szelíd melegítés, hogy ne akarjon leégni.

Legyen széles, minél laposabb az edény, hogy nagy legyen a párolgási felület.

Legyen kellő légmozgás, ami elviszi a felületről a gőzt.

Folyamatosan kevergetni kell, hogy ne alakulhasson ki a felületen párazáró 'bőr'.

A zselés lekvárfőzés bár roppant kényelmes, nem szeretem, maradok öreganyáink technikájánál azzal a módosítással, hogy a régi receptekhez képes fele, vagy még kevesebb cukrot használok.

Ha a fenti feltételek megvannak, be kell sűrűsödnie.

2023. jún. 7. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Dehogy kuka, rengeteg lehetőséged van.

Egyrészt ha teljesen kihult, olyan lesz az allaga kesobb. Tedd pl hutobe kiprobalni.

Vagy nagyon vizes volt az eper es a 4 ora nem eleg.

De oszinten en mindig naturan fozom be az epret es eleg szokott lenni.


Vagy uritsd ki az uvegeket es fozd tovabb. Vagy tegyel bele zselesitot. A zselesitot pont amiatt talalták ki mert az emberek nem akarják órákig főzni. De pl a szatmári szilvalekvárt 36 óráig főzik, natúran

2023. jún. 7. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
88%

Minden eper más. Kóstold meg a lekvádt. Ha a te ízlésednek nem elég édes, tegyél hozzá még cukrot.


Egyébként abból is hogy nem elég édes meg abból is hogy folyós maradt, arra tudok következterni hogy nem volt kituno az eper minosege. Ettol meg lehet belole jo lekvar

2023. jún. 7. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
87%
Azt se tudjatok mi a lekvár és mi a dzsem. A lepobtozasokon látszik.
2023. jún. 7. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 A kérdező kommentje:

Ó jaj, most kezdjem újra az üvegeket kionteni, újra mosni és sterilizalni? :/

Annyira nem folyik mint egy szörp.

Vizet nem tettem bele.

2023. jún. 7. 17:32
 19/21 anonim ***** válasza:
Önts egy keveset egy kistányérba, tedd be a hűtőbe és 10-15 perc múlva nézd meg, hogy milyen sűrű.
2023. jún. 7. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Jó az lekvár. Tedd el és egyed. Lekvárt főztél, nem dzsemet. Ennyi.
2023. jún. 7. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!