Főt rizst érdemes/szabad lefagyasztani, vagy inkább kuka?
Utóbbi felé hajlok, de nem szeretek semmit kidobni. Túl sok rizst főztem. Hűtőben legfeljebb egy napig szabad tárolni. Fagyasztással nem tudom milyen lenne, és hogy felengedve milyen lesz.
Legfontosabb számomra a biztonság.
A risznek nagyon nagy a víztartalma, ezért nagyon nem javaslom a fagyasztást, mert az kijegesedik és kiolvadásnál hamarabb olvad ki, mint a rizs többi része
ha nem akarod kidobni, csinálj belőle valamit, pl rizskoch-ot, amire rengeteg olyan rceept van, hogy maradék rizsből készül és nem tejben főttbőlén pl ezt szoktam ( [link]
de le is rakhatod rakott zöldségnek, pl jénai aljára, karfiol, rá a rizs, a tetejére sós-borsos tejföl, tetejére sajt és megsütöd
szóval szerintem próbáld meg felhasználni ( és újra hőkezelni) és azzal adzs neki plus 3-4 napot
Hagyod magától kiengedni, és rendben.
Én már rántott húst is fagyasztottam, nem mikróban, hanem
magától hagytam kiengedni. Olyan volt, mint mikor megsütöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!