Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főt rizst érdemes/szabad...

Főt rizst érdemes/szabad lefagyasztani, vagy inkább kuka?

Figyelt kérdés

Utóbbi felé hajlok, de nem szeretek semmit kidobni. Túl sok rizst főztem. Hűtőben legfeljebb egy napig szabad tárolni. Fagyasztással nem tudom milyen lenne, és hogy felengedve milyen lesz.

Legfontosabb számomra a biztonság.


2021. okt. 16. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:
88%

A risznek nagyon nagy a víztartalma, ezért nagyon nem javaslom a fagyasztást, mert az kijegesedik és kiolvadásnál hamarabb olvad ki, mint a rizs többi része


ha nem akarod kidobni, csinálj belőle valamit, pl rizskoch-ot, amire rengeteg olyan rceept van, hogy maradék rizsből készül és nem tejben főttbőlén pl ezt szoktam ( [link]


de le is rakhatod rakott zöldségnek, pl jénai aljára, karfiol, rá a rizs, a tetejére sós-borsos tejföl, tetejére sajt és megsütöd


szóval szerintem próbáld meg felhasználni ( és újra hőkezelni) és azzal adzs neki plus 3-4 napot

2021. okt. 16. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Így fogok tenni!
2021. okt. 16. 11:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én simán lefagyasztom, semmi baja nincs.
2021. okt. 18. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Hagyod magától kiengedni, és rendben.

Én már rántott húst is fagyasztottam, nem mikróban, hanem

magától hagytam kiengedni. Olyan volt, mint mikor megsütöttem.

2021. nov. 7. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!