Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Eperlekvár folyós maradt, kuka?

Eperlekvár folyós maradt, kuka?

Figyelt kérdés

Először csináltam. Egy recept szerint nem kell bele tartosito. De valamilyen zselesito anyag kellett volna bele, nem? Több mint 4 órán át főztem a 4 kg epret puresitve.

Meg fog még esetleg később dermedni?

Másik kérdés: mikor beletettem a leírt cukrot jó édes volt, de a lekvár alig édes. :(

Később fog változni?

17/L


2023. jún. 6. 21:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Nem kuka, hanem szörp :-)
2023. jún. 6. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
94%

Vizet tettél bele?

Ha nem, elvileg ha kihűl, megdermed.

Ha nem, sajnos tovább kell főznöd fédő nélkül, amíg elpárolog belőle a víz.

Ha nem elég édes, tegyél bele még cukrot.

2023. jún. 6. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
92%
Vegyél dzsemfixet, és azzal főzd egy kicsit. De nem 4 órát! Mennyi cukrot tettél bele? Kidobni??? Hova gondolsz?
2023. jún. 6. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
93%
Nem kuka, max hígabba lekvár.
2023. jún. 6. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
38%
Zselatin kell bele tudtommal. Bár attól függ milyen lekvár kell. Én nem cukroznám túl. De ki mit szeret.
2023. jún. 6. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
81%
Ja meg annyi hogy dzsemet akarsz vagy sima lekvárt. Előbbihez kell zselatin, utóbbit pedig főzni kell. Szerintem jól csináltad. Lekvárt csináltál.
2023. jún. 6. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
94%
Mivel a lekvár az alapból folyosabb, a dzsem viszont kocsonyás.
2023. jún. 6. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 syshu válasza:
30%

jujj...micsoda válaszok...akkor leírom, mit tegyél..melegítsd fel, de ne főzd, mert a benne levő cukor elkezd karamelizálódni és elveszti a színét...gondolom cukor és citromsav benne van már...tegyél bele dzsemfixet, ahogy az kilonként elő van írva + egy zacsi 1,5kg-onként.

3zacsi (egy csomag) +1zacsi = 4kg

6zacsi = 5,5-6kg

ha legközelebb csinálsz, bármilyen lekvárt, mixeld össze, tedd fel főzni, tegyél bele citromsavat (5kg/1tk púposan), ha elkezdett rotyogni tedd bele a cukrot és dzsemfixet, 5perc főzés kevergetés és mehet az üvegbe, dunsztba...sok sikert!

2023. jún. 7. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
41%
Ezt facen is feltetted :)
2023. jún. 7. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim válasza:
27%
Attol miert lenne kuka, meg lehet inni.
2023. jún. 7. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!