Eperlekvár folyós maradt, kuka?
Először csináltam. Egy recept szerint nem kell bele tartosito. De valamilyen zselesito anyag kellett volna bele, nem? Több mint 4 órán át főztem a 4 kg epret puresitve.
Meg fog még esetleg később dermedni?
Másik kérdés: mikor beletettem a leírt cukrot jó édes volt, de a lekvár alig édes. :(
Később fog változni?
17/L
Vizet tettél bele?
Ha nem, elvileg ha kihűl, megdermed.
Ha nem, sajnos tovább kell főznöd fédő nélkül, amíg elpárolog belőle a víz.
Ha nem elég édes, tegyél bele még cukrot.
jujj...micsoda válaszok...akkor leírom, mit tegyél..melegítsd fel, de ne főzd, mert a benne levő cukor elkezd karamelizálódni és elveszti a színét...gondolom cukor és citromsav benne van már...tegyél bele dzsemfixet, ahogy az kilonként elő van írva + egy zacsi 1,5kg-onként.
3zacsi (egy csomag) +1zacsi = 4kg
6zacsi = 5,5-6kg
ha legközelebb csinálsz, bármilyen lekvárt, mixeld össze, tedd fel főzni, tegyél bele citromsavat (5kg/1tk púposan), ha elkezdett rotyogni tedd bele a cukrot és dzsemfixet, 5perc főzés kevergetés és mehet az üvegbe, dunsztba...sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!