Hogy lehet megtanulni tojás szétválasztásos tésztát csinálni? Mindegyik kuka
Már a fszom tele van, hogy soha sem sikerül.
Gyümölcstortát akartam csinálni, de már a 2. bekeverésem kuka, mert egyszerűen összeesik a kibszott tojás és nokedli tészta lesz belőle.
Géppel tök jó habot vertem, aztán ahogy a videóban, hozzáraktam a tojássárgát, majd a lisztet, aztán már össze is esett...Ment a kukába, meert 3 mm-es tészta lett a formában
Másodszorra máshogy csináltam de úgy is szar lett...
https://www.youtube.com/watch?v=T8E6wHDOslw
Neki meg tökéletes, mi a trükk?
Én úgy csinálom - már 100 éve -, hogy a sárgáját keverem ki a cukorral, felverem a habot, aztán elrakom a keverőt és egy fakanállal óvatosan belekeverem a kikevert cukros tojásba a habot és a lisztet. Óvatosan, apránként.
Így is lehet, ahogy a videóban csinálják, de ehhez már kell egy kis rutin, próbáld ki az én módszeremmel, nem fog összeesni
A sütőpor felnyomja majd kicsit.
Amúgy nem tudom, a piskótáim mind összeesnek, hol jobban, hol kevésbé. Még nem jöttem rá mi a trükk 🤦♀️
hát ezt a második kört megsütöttem, de alig lett szerintem 1 centis nyamvadék... Mindegy, holnap lesz belőle valami pohárkrém...
Legközelebb ha ráveszem magam kipróbálom ahogy írtad első, köszi!!
Azért nem működik mert nem így kell piskótát sütni. Annak az alapja hogy óvatosan bánunk a felvert fehérjével. Utána csak lapátot vagy fakanalat használunk. És nem körbekörbe keverjük, hanem függőlegesen. Tehát alányúlsz és ráfordítod a tetejére. Lasabb a módszer de működik. Azért van mert a tojásfehérje szerkezetét megbontja bármi más ,főleg zsíradék (a sárgája is az). A cukor a kivétel, azt hozzá lehet adni amikor már majdnem teljesen kemény. És utána ha kimegy az összes levegő, nincs mitől levegősnek lennie és bodag lesz.
Az első módszerét próbáld. Külön habosítsd a sárgáját, kicsit feheresre. Azt óvatosan keverd hozzá a feh3rjéhez és utána szitáld hozzá a lisztet. Vagy akár csak öntsd hozzá.
A másik dollg a forma m3rete lehet. A harmadik hogy sütés után picit hagyd benne a sütőben. Ha tűl hamar kinyitod, összeesik. Ha kikapcsold, 2-3 perc után nyisd ki résre a sütő ajtaját és utána kb még 5 perc amíg ne vedd ki
Na, figyu ide! Egy 24 centi körüli formába úgy 8 tojás kell, attól függ milyen magas tésztát akarsz.
Kettéveszed két mély tálba a tojásokat. A fehérjét felvered olyan keményre, hogy ha felfordítod is nem mozdul. Utána a habverőt átrakod a sárgájába és a cukorral felvered, hogy kissé kifehéredjen. Ha ez megvan, a hab felét áttolod egy fakanállal a sárgájára és a liszt felét rászitálod. Egy csapott mokkáskanál szódabikarbónát is szórhatsz rá. Alányúlva a fakanállal óvatosan, lassan összekevered, ahogy fentebb írták. Nem kevered! Aztán jöhet a másik fele. Ezen a ponton begyújtod a sütőt. A masszát beletolod az előre kilisztezett formába, sütőbe teszed. A többit már leírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!