Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet megtanulni tojás...

Hogy lehet megtanulni tojás szétválasztásos tésztát csinálni? Mindegyik kuka

Figyelt kérdés

Már a fszom tele van, hogy soha sem sikerül.


Gyümölcstortát akartam csinálni, de már a 2. bekeverésem kuka, mert egyszerűen összeesik a kibszott tojás és nokedli tészta lesz belőle.



Géppel tök jó habot vertem, aztán ahogy a videóban, hozzáraktam a tojássárgát, majd a lisztet, aztán már össze is esett...Ment a kukába, meert 3 mm-es tészta lett a formában



Másodszorra máshogy csináltam de úgy is szar lett...


https://www.youtube.com/watch?v=T8E6wHDOslw


Neki meg tökéletes, mi a trükk?


2021. máj. 13. 23:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%

Én úgy csinálom - már 100 éve -, hogy a sárgáját keverem ki a cukorral, felverem a habot, aztán elrakom a keverőt és egy fakanállal óvatosan belekeverem a kikevert cukros tojásba a habot és a lisztet. Óvatosan, apránként.

Így is lehet, ahogy a videóban csinálják, de ehhez már kell egy kis rutin, próbáld ki az én módszeremmel, nem fog összeesni

2021. máj. 13. 23:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
95%
Neki se valami nagyon vastag a massza a formában, csak sülés közben emelkedik meg.
2021. máj. 13. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
73%

A sütőpor felnyomja majd kicsit.

Amúgy nem tudom, a piskótáim mind összeesnek, hol jobban, hol kevésbé. Még nem jöttem rá mi a trükk 🤦‍♀️

2021. máj. 14. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 A kérdező kommentje:

hát ezt a második kört megsütöttem, de alig lett szerintem 1 centis nyamvadék... Mindegy, holnap lesz belőle valami pohárkrém...


Legközelebb ha ráveszem magam kipróbálom ahogy írtad első, köszi!!

2021. máj. 14. 00:07
 5/19 A kérdező kommentje:
Ja azt ne kérdezzétek, miért ilyenkor sütök :D Megjött a kedvem, neki álltam, szar lett és most szomorkodom :D
2021. máj. 14. 00:11
 6/19 anonim ***** válasza:
91%
Esetleg nem lehet, hogy kicsi az adag és nagy a forma?
2021. máj. 14. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A kérdező kommentje:
De az is közre játszik igen, de attól még szutyok az állaga, nem szép habos, mint a videóban, hanem nokedli vagy valami undi bőrbetegség :D
2021. máj. 14. 00:21
 8/19 anonim ***** válasza:
70%

Azért nem működik mert nem így kell piskótát sütni. Annak az alapja hogy óvatosan bánunk a felvert fehérjével. Utána csak lapátot vagy fakanalat használunk. És nem körbekörbe keverjük, hanem függőlegesen. Tehát alányúlsz és ráfordítod a tetejére. Lasabb a módszer de működik. Azért van mert a tojásfehérje szerkezetét megbontja bármi más ,főleg zsíradék (a sárgája is az). A cukor a kivétel, azt hozzá lehet adni amikor már majdnem teljesen kemény. És utána ha kimegy az összes levegő, nincs mitől levegősnek lennie és bodag lesz.

Az első módszerét próbáld. Külön habosítsd a sárgáját, kicsit feheresre. Azt óvatosan keverd hozzá a feh3rjéhez és utána szitáld hozzá a lisztet. Vagy akár csak öntsd hozzá.

A másik dollg a forma m3rete lehet. A harmadik hogy sütés után picit hagyd benne a sütőben. Ha tűl hamar kinyitod, összeesik. Ha kikapcsold, 2-3 perc után nyisd ki résre a sütő ajtaját és utána kb még 5 perc amíg ne vedd ki

2021. máj. 14. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
80%

Na, figyu ide! Egy 24 centi körüli formába úgy 8 tojás kell, attól függ milyen magas tésztát akarsz.

Kettéveszed két mély tálba a tojásokat. A fehérjét felvered olyan keményre, hogy ha felfordítod is nem mozdul. Utána a habverőt átrakod a sárgájába és a cukorral felvered, hogy kissé kifehéredjen. Ha ez megvan, a hab felét áttolod egy fakanállal a sárgájára és a liszt felét rászitálod. Egy csapott mokkáskanál szódabikarbónát is szórhatsz rá. Alányúlva a fakanállal óvatosan, lassan összekevered, ahogy fentebb írták. Nem kevered! Aztán jöhet a másik fele. Ezen a ponton begyújtod a sütőt. A masszát beletolod az előre kilisztezett formába, sütőbe teszed. A többit már leírták.

2021. máj. 14. 05:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
69%
Egyet nem szabad elfelejteni.Az sem mindegy,hogy milyen a sütőd.
2021. máj. 14. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!