Hogy lehet megtanulni tojás szétválasztásos tésztát csinálni? Mindegyik kuka
Már a fszom tele van, hogy soha sem sikerül.
Gyümölcstortát akartam csinálni, de már a 2. bekeverésem kuka, mert egyszerűen összeesik a kibszott tojás és nokedli tészta lesz belőle.
Géppel tök jó habot vertem, aztán ahogy a videóban, hozzáraktam a tojássárgát, majd a lisztet, aztán már össze is esett...Ment a kukába, meert 3 mm-es tészta lett a formában
Másodszorra máshogy csináltam de úgy is szar lett...
https://www.youtube.com/watch?v=T8E6wHDOslw
Neki meg tökéletes, mi a trükk?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én úgy csinálom - már 100 éve -, hogy a sárgáját keverem ki a cukorral, felverem a habot, aztán elrakom a keverőt és egy fakanállal óvatosan belekeverem a kikevert cukros tojásba a habot és a lisztet. Óvatosan, apránként.
Így is lehet, ahogy a videóban csinálják, de ehhez már kell egy kis rutin, próbáld ki az én módszeremmel, nem fog összeesni
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
A sütőpor felnyomja majd kicsit.
Amúgy nem tudom, a piskótáim mind összeesnek, hol jobban, hol kevésbé. Még nem jöttem rá mi a trükk 🤦♀️
hát ezt a második kört megsütöttem, de alig lett szerintem 1 centis nyamvadék... Mindegy, holnap lesz belőle valami pohárkrém...
Legközelebb ha ráveszem magam kipróbálom ahogy írtad első, köszi!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Azért nem működik mert nem így kell piskótát sütni. Annak az alapja hogy óvatosan bánunk a felvert fehérjével. Utána csak lapátot vagy fakanalat használunk. És nem körbekörbe keverjük, hanem függőlegesen. Tehát alányúlsz és ráfordítod a tetejére. Lasabb a módszer de működik. Azért van mert a tojásfehérje szerkezetét megbontja bármi más ,főleg zsíradék (a sárgája is az). A cukor a kivétel, azt hozzá lehet adni amikor már majdnem teljesen kemény. És utána ha kimegy az összes levegő, nincs mitől levegősnek lennie és bodag lesz.
Az első módszerét próbáld. Külön habosítsd a sárgáját, kicsit feheresre. Azt óvatosan keverd hozzá a feh3rjéhez és utána szitáld hozzá a lisztet. Vagy akár csak öntsd hozzá.
A másik dollg a forma m3rete lehet. A harmadik hogy sütés után picit hagyd benne a sütőben. Ha tűl hamar kinyitod, összeesik. Ha kikapcsold, 2-3 perc után nyisd ki résre a sütő ajtaját és utána kb még 5 perc amíg ne vedd ki
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Na, figyu ide! Egy 24 centi körüli formába úgy 8 tojás kell, attól függ milyen magas tésztát akarsz.
Kettéveszed két mély tálba a tojásokat. A fehérjét felvered olyan keményre, hogy ha felfordítod is nem mozdul. Utána a habverőt átrakod a sárgájába és a cukorral felvered, hogy kissé kifehéredjen. Ha ez megvan, a hab felét áttolod egy fakanállal a sárgájára és a liszt felét rászitálod. Egy csapott mokkáskanál szódabikarbónát is szórhatsz rá. Alányúlva a fakanállal óvatosan, lassan összekevered, ahogy fentebb írták. Nem kevered! Aztán jöhet a másik fele. Ezen a ponton begyújtod a sütőt. A masszát beletolod az előre kilisztezett formába, sütőbe teszed. A többit már leírták.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!