Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet megtanulni tojás...

Hogy lehet megtanulni tojás szétválasztásos tésztát csinálni? Mindegyik kuka

Figyelt kérdés

Már a fszom tele van, hogy soha sem sikerül.


Gyümölcstortát akartam csinálni, de már a 2. bekeverésem kuka, mert egyszerűen összeesik a kibszott tojás és nokedli tészta lesz belőle.



Géppel tök jó habot vertem, aztán ahogy a videóban, hozzáraktam a tojássárgát, majd a lisztet, aztán már össze is esett...Ment a kukába, meert 3 mm-es tészta lett a formában



Másodszorra máshogy csináltam de úgy is szar lett...


https://www.youtube.com/watch?v=T8E6wHDOslw


Neki meg tökéletes, mi a trükk?


2021. máj. 13. 23:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Trükk:

- ha a tojásfehérjét a cukorral verjük fel, kemény lesz, mint a kő, és nem fog szétesni, amikor a sárgáját is belekeverjük.

- gyors, óvatos mozdulatokkal dolgozunk a végén, semmiképpen nem szabad sokáig kevergetni.


Igaz, ez sima piskóta recept, de ez mindig ugyanúgy sikerül.


[link]

2021. máj. 14. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, ilyenkor nem dobjuk ki a tésztát, hanem teszünk hozzá egy kis sütőport :-) És probléma megoldva. Nem kell, hogy neked is elsőre olyan legyen a piskódát, mint a nagyanyámnak, aki már az ezrediket süti. És legközelebb meg ne géppel keverd hozzá a felvert fehérjét, úgy nekem se sikerül sose.
2021. máj. 14. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
83%
Ha a piskóta nem jön fel magasra, Somlói galuskának még kiváló lehet...
2021. máj. 14. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, jó kis Somlói!!! hmmm..


De ha nem szeretitek, akármilyen pohárkrém, trifle, de akár még egy tiramisuba se lehet istenkáromlás nem bolti piskótát tenni.

2021. máj. 14. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:

Az elsőt kidobtam, mert nagyon undorító volt, de a másodiknak valami ilyesmi lesz a sorsa, pohárkrém, vagy somlói az nagyon jó ötlet, köszi mindenkinek



UI: Nem tudom ehhez a kérdéshez hogy jön az a privát üzenet, hogy "szia, szex?" De elmész a fenébe :D köszipuszi

2021. máj. 14. 10:58
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Horváth Ilona féle recept. Működik sima liszttel is.

Piskóta

Hozzávalók: 6 egész tojás, 6 kanál por- vagy kristálycukor, 6 kanál rétesliszt, késhegynyi szódabikarbóna.

A lisztet púpozottabban mérjük, mint a cukrot, mivel a cukor nehezebb. Tehát a liszt és a cukor azonos súlyú legyen. A tortakészítés sorrendje: a sütő megmelegítése, az anyagok kimérése, a tortasütő előkészítése és végül a hozzávalók feldolgozása. A tortaformát nagyságának megfelelően vékony papírral ki-béleljük, vagyis a tortaformát ráhelyezzük a papírra, azt körülrajzoljuk és ollóval kivágjuk. Ha lábasban sütjük a tortát, akkor is hasonlóképpen készítjük elő. (6—7 tojásból készült anyagot 3 literes lábasban sütünk.)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habüstbe vagy mély porcelántálba, a sárgáját csészébe tesszük. A habot jól felverjük és utána adjuk hozzá kanalanként a cukrot, amellyel még tovább verjük, amíg fényes és jó kemény lesz. Most hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat, amivel szintén még verjük kb. 4—5 percig. (Ajánlatos keverőgéppel verni, gyorsabb, könnyebb a kidolgozása.) Végül lassan adagolva hozzászitáljuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezzel már nem verjük, hanem csak könnyedén, fakanállal elkeverjük. A tortasütőbe öntjük az anyagot, tetejét simára igazítjuk. Egyenletes, középhőmérsékletű tűznél sütjük kb. 30 percig. A nagyobb masszát tovább, 40—50 percig is süthetjük. A sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki, mert a tészta könnyen összeesik. Próbatűvel megszúrjuk a közepét, s ha az teljesen száraz, a tészta készen van. A kész tészta tapintása rugalmas, a teteje nem horpad be. Amikor az anyagot a sütőbe betesszük, az ne legyen túl forró, mert a cukor hamar megég, a torta kemény kérget kap és a belseje nem sül át. Ha a teteje sütés közben erősen barnul, fehér papírt tegyünk rá, és a tüzet csendesítsük. Mikor a tortát kivettük a sütőből, pár percig még szikkadni hagyjuk, azután az oldalát éles, vékony késsel körülvágjuk, gyengén lisztezett deszkára kiborítjuk, és a papírt a tetejéről lehúzzuk. A papíron maradt piskótaréteget lekaparjuk és összegyűjtjük édesmorzsának. A tortát hűvös helyiségbe visszük, és csak kihűlés után vágjuk fel.

2021. máj. 14. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőhöz még kiegészítésként:

a kulcsmomentumok nálam:

- keményre vert kiindulási hab

- igazán keményre vert hab a cukorral

- sárgáják egyesével

- a 4-5 perc betartása

- liszt szitálása

2021. máj. 14. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Piskótához nem érdemes teljesen kőkeményre verni a tojásfehérjét (az csak habcsókhoz jó), mert úgy a beledolgozott légbuborékok nem tudnak tovább tágulni a sütés során, csak kipukkadnak, ezért esik össze a tészta. Én annyira szoktam felverni, hogy a belemártott habverő csúcsán még visszahajoljon a hab, mint egy bohócsapka. A cukor nagyját a sárgájába szoktam keverni, mert csak, és addig keverem a géppel, amíg sűrű, folyós nem lesz. Akkor jó, ha a tálba visszacsorgatva leporellószerűen folyik le. Még egy fontos részlet: mindig a fehérjehabot keverjük a többi cucchoz, nem fordítva, mert a habot tönkreteszi a ráöntött zsiradék.
2021. máj. 14. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az igaz, hogy ezzel a módszerrel (17-es vagyok) nekem nem az az igazán könnyű nagy buborékos piskóta lesz, hanem egyenletesen kis buborékos, viszont pont, hogy magas marad és nem esik össze.
2021. máj. 14. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!