Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan süti receptet szeretnék...

Olyan süti receptet szeretnék ami krémes és nem kell bele sok tojás . és nem is nagyon maceràs ?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 14. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj túrós gyümölcslepényt! A túró a tésztájában van, almával, nektarinnal, szilvával stb is remek.


25 dkg túró, 2 tojás 10 dkg cukor, 40 dkg liszt, 1 dl joghurt, 1 cs sütőpor.


Ezeleg nagy adag, én fele adagot szoktam csinálni egy k 20x30 cm-es tepsihez.


Összekevered egy villával a hozzávalókat, a tepsiben elnyujtod és vékonyra szeletelt almagerezdekkel sűrün megtűzdeled. Tetejét lekened egy tojásban elkevert pici tejföllel. 180 fokon kb fél óra alatt megsül.

2021. ápr. 14. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:

Skót krémes 4 adag


Hozzávalók

A tésztához

25 dkg finomliszt

2.5 dkg margarin

2.5 dkg cukor

1 dl tej (kb.)

7.5 g szalalkáli (1 csomag)

0.5 csipet só


A krémhez

0.6 l tej

2.5 db tojás

2 púpozott ek finomliszt

3 púpozott ek cukor

1.5 csomag vaníliás cukor


A tetejére

5 dkg tortabevonó

2.5 dkg margarin


Elkészítés


A tésztához


A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.


4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.


A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.


A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.


A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.


Még forrón megtöltjük vele a lapokat.


A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a margarint, és ezt a masszát a langyos süti tetején egyenletesen eloszlatjuk.


Kihűlés után nem sokkal már szeletelhető, de másnapra még finomabbá puhul.


Sütés hőfoka: 170 °C

Sütés módja: hőlégkeveréses

Tepsi mérete: 35x35x3

Sütés ideje: 20 perc

2021. ápr. 14. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Limeos sajttorta


12.5dkg zabkeksz

5dkg vaj

1db tojás

50dkg natúr krémsajt

10dkg finom szemcséjű kristálycukor

Fél lime


A sütőt előmelegítjük 155 fokra. A zabkekszet lezárt nejlonzacskóban sodrófával morzsalékosra hengereljük. A vajat felolvasztjuk, tálkában összekeverjük a morzsával, eloszlatjuk egy sütőpapírral kibélelt, 14x22 cm-es, hosszúkás forma alján, és evőkanállal lenyomkodjuk. Az előmelegített sütő középső részében sütjük 15-20 percig, majd kivesszük.


A sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra. A krémhez a szoba-hőmérsékletű tojást villával elkeverjük. A szoba-hőmérsékletű krémsajtot és a cukrot robotgép habverőjével simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a 1/2 db lime héját, majd levét, végül az elkevert tojást.


A túrókrémet a morzsatésztára simítjuk, és az előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és a tortát fakanállal résnyire kitámasztott ajtó mellett hűlni hagyjuk kb. 1 óra alatt. Végül a hűtőbe tesszük 3-4 órára vagy egy éjszakára. A felszeletelt tortát a tejszínhabbal és a lime-cikkekkel díszítjük.

2021. ápr. 14. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

A mézes krémes egyszerű, bár ha kezdő vagy lehet macerás, viszont kevés tojás, olcsó.

Aztán a citromos álom néven illetett.. egyszerű,gyors és nulla tojás ha babapiskotaval készítés. Ha saját piskóta, az nyilván tojás igénye S.

2021. ápr. 14. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Krémest.Csak levelestészta,meg krémespor kell hozzá.
2021. ápr. 15. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
55%

Jézusmária, krémespor..... :-D :-D


Ha csak abból megy, akkor inkább ne csinálj ilyen műanyag izét. :-D

2021. ápr. 15. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Gesztenyés krémes?


A tésztához

25 dkg kekszmorzsa

50 dkg gesztenyemassza

10 ml rumaroma

5 dkg margarin


A krémhez

1 tasak vaníliás pudingpor

4 dl tej

20 dkg margarin

10 dkg cukor

500 ml habtejszín

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag habfixáló


Megcsinálod a pudingot, hűvös helyre teszed. A margarint kikevered a cukorral és mehet hozzá a puding. A kekszet összekevered a gesztenyével, margarinnal, rumaromával, és tepsibe teszed. Mehet rá a puding, és a felvert tejszín.Reszelt csokival megszórod és kész

2021. ápr. 15. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!