Olyan süti receptet szeretnék ami krémes és nem kell bele sok tojás . és nem is nagyon maceràs ?
Csinálj túrós gyümölcslepényt! A túró a tésztájában van, almával, nektarinnal, szilvával stb is remek.
25 dkg túró, 2 tojás 10 dkg cukor, 40 dkg liszt, 1 dl joghurt, 1 cs sütőpor.
Ezeleg nagy adag, én fele adagot szoktam csinálni egy k 20x30 cm-es tepsihez.
Összekevered egy villával a hozzávalókat, a tepsiben elnyujtod és vékonyra szeletelt almagerezdekkel sűrün megtűzdeled. Tetejét lekened egy tojásban elkevert pici tejföllel. 180 fokon kb fél óra alatt megsül.
Skót krémes 4 adag
Hozzávalók
A tésztához
25 dkg finomliszt
2.5 dkg margarin
2.5 dkg cukor
1 dl tej (kb.)
7.5 g szalalkáli (1 csomag)
0.5 csipet só
A krémhez
0.6 l tej
2.5 db tojás
2 púpozott ek finomliszt
3 púpozott ek cukor
1.5 csomag vaníliás cukor
A tetejére
5 dkg tortabevonó
2.5 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan, könnyed mozdulatokkal a krémbe dolgozzuk.
Még forrón megtöltjük vele a lapokat.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a margarint, és ezt a masszát a langyos süti tetején egyenletesen eloszlatjuk.
Kihűlés után nem sokkal már szeletelhető, de másnapra még finomabbá puhul.
Sütés hőfoka: 170 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Tepsi mérete: 35x35x3
Sütés ideje: 20 perc
Limeos sajttorta
12.5dkg zabkeksz
5dkg vaj
1db tojás
50dkg natúr krémsajt
10dkg finom szemcséjű kristálycukor
Fél lime
A sütőt előmelegítjük 155 fokra. A zabkekszet lezárt nejlonzacskóban sodrófával morzsalékosra hengereljük. A vajat felolvasztjuk, tálkában összekeverjük a morzsával, eloszlatjuk egy sütőpapírral kibélelt, 14x22 cm-es, hosszúkás forma alján, és evőkanállal lenyomkodjuk. Az előmelegített sütő középső részében sütjük 15-20 percig, majd kivesszük.
A sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra. A krémhez a szoba-hőmérsékletű tojást villával elkeverjük. A szoba-hőmérsékletű krémsajtot és a cukrot robotgép habverőjével simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a 1/2 db lime héját, majd levét, végül az elkevert tojást.
A túrókrémet a morzsatésztára simítjuk, és az előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és a tortát fakanállal résnyire kitámasztott ajtó mellett hűlni hagyjuk kb. 1 óra alatt. Végül a hűtőbe tesszük 3-4 órára vagy egy éjszakára. A felszeletelt tortát a tejszínhabbal és a lime-cikkekkel díszítjük.
A mézes krémes egyszerű, bár ha kezdő vagy lehet macerás, viszont kevés tojás, olcsó.
Aztán a citromos álom néven illetett.. egyszerű,gyors és nulla tojás ha babapiskotaval készítés. Ha saját piskóta, az nyilván tojás igénye S.
Jézusmária, krémespor..... :-D :-D
Ha csak abból megy, akkor inkább ne csinálj ilyen műanyag izét. :-D
Gesztenyés krémes?
A tésztához
25 dkg kekszmorzsa
50 dkg gesztenyemassza
10 ml rumaroma
5 dkg margarin
A krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
Megcsinálod a pudingot, hűvös helyre teszed. A margarint kikevered a cukorral és mehet hozzá a puding. A kekszet összekevered a gesztenyével, margarinnal, rumaromával, és tepsibe teszed. Mehet rá a puding, és a felvert tejszín.Reszelt csokival megszórod és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!