Finom házi krémes receptet szeretnék ami nem pudingporos. Írnátok?
Egy kedves ismerösömtöl kaptam ezt a receptet, próbáld ki te is. Föként a krém az, ami érdekes:
Házi krémes
Tészta: 25 deka liszt, egy csipet só, 15 deka puha vaj, 1 tojás sárgája, és kb 1 deci 20 %-os tejföl.
A sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a tojással. A tejfölt szükség szerint adagoljuk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. kettévesszük, és egy órát hagyjuk pihenni.
Krém : 1 liter tejet elkezdünk lassú tűzön melegíteni, miközben 5 tojás sárgáját fehéredésig keverünk 20 deka cukorral, 2 vaniliáscukoral. Belemerünk 3-4 kanál meleg tejet, és beleszitálunk 10 deka lisztet. Csomómentesre keverjük és az egészet beleöntjük a tejbe. Puding sűrűségűre főzzük. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan a sárga krémhez adagoljuk. Hűlés közben is kevergetjük.
Az egyik tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsíbe hengerítjük. 10-15 percre előmelegített sütőbe toljuk, és világosra sütjük.
A másik tésztát is kinyújtjuk, de csak 5 percre toljuk a sütőbe, és még langyosan kockákra vágjuk, mert később már törik.
Végül az egybe lapra rákenjük a vaniliás krémet, majd rárakosgatjuk a kocka tésztákat.
Tálaláskor porcukrot szitálunk a krémesünkre.
Sajnos azt nem írja mekkora a tepsi, de úgy vélem, hogy egy átlagos kb 40x25 ös lehet.
Kb 3 centisre saccolom a krém magasságát.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!