Igazán jó Házi Krémes recept?
Ha tud valaki ilyen az írja már meg!
Köszönöm
Nemrég kaptam ezt az isteni nem hagyományos hájas tésztából készült receptet. Próbáld ki nem fogsz benne csalódni. :)
5 dkg vaj, 1 kanál méz, 25 dkg sima liszt, 10 dkg cukor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tojás és 1-nek a sárgája (én simán két tojást beletettem), 1 kanál rum (aroma is jó). Ezt összegyúrni és lapot sodrunk majd sütünk belőle. Mindjárt papiron kell kisodorni, mert elég nehézkes. Vékony lesz. Nekem a férjem sodorta ki, én nem szeretek sodorni. :P
Krém: 1 l tej, 3 vaniliás főzőpuding, 15 dkg cukor, ezt összefőzni és egy vajat keverni bele ha kihűlt. 2 doboz tejszin verünk rá (Olyat ami tartja magát lehetőleg- hulala). A tészta természetesen alul felül van,először a krém majd a hab. Tetejét lelehet önteni csokival de anélkül is finom.
Házi Krémes !!!
Tézta
6 tojás sárgáját
30dkg cukkoral
9evő kanál vízel habosra keverünk
hozzá adunk 20dkg lisztet 1 csomag sütő port
Ebből 2 lapot sütünk. Ha megsült a lap a sok cukor tartalom miatt még melegen le kell venni a sütőpapirt róla mert ha kihült rá ragad és nem lehet levenni..
Krém.
6 tojás fehérjét 10 dkg cukkoral keményre verjük .
fel forralunk 4dl vizet .
2 zacskó vaniliás puding port 2dl hideg vízzel 10 dkg cukkoral 1 evő kanál zselatinal elkeverünk . állni hagyjuk a vaniliás krémhez adjuk majd a 4dl forró vízet hozzá adunk és sürüre főzük..
Majd a még meleg krémbe bele keverjük a fel vert tojás fehérjét .
A kihült lapokat meg töltjük a krémmel .
A krém és lap közé tehetünk felvert tejszínhabot...
Évek óta ezt sütöm .
Van amikor leveles tésztát veszek lapnak .
Ez egyszerű, gyors és olcsó recept.
Hozzávalók: 30 dkg liszt,4 dkg zsír,13 dkg cukor,1 db tojás, 1/2 cs. szalalkáli.Késhegynyi só és annyi tej, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Krém: 1 l tej, 4 db tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 4 púpozott kanál liszt, 5 kanál cukor. (de akár pudingból is lehet csinálni)
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 2 lapot kell sütni. A legegyszerűbb, ha tepsiméretű sütőpapíron nyújtom, majd sütöm. Hamar meg sül, figyelni kell. Úgy az igazi, ha 1 napot áll megtöltve, mert megpuhul a tészta.
Jó étvágyat hozzá!
Én így szoktam csinálni:
tészta:
25dkg margarin, 35dkg liszt, 6 evőkanál víz, 3 evőkanál ecet, pici só, Mindezt nagyon jól összegyúrjuk és reggelig légmentesen csomagolva hűtőbe tesszük.
Krém:
fél liter tej, 6 evőkanál liszt, 4 tojás sárgája, 25dkg cukor, vanília (cukor, vagy aroma) Ha cukor akkor 1 csomag ha aroma akkor 1 evőkanálnyi. Ezt összefőzöd. Mikor megfőtt, a tojások kemény habját hozzákevered. (a fehérjét habbá vered és az).
1-es és 2-es vagyok.
Hú, b..szki, mi rosszat irtam, hogy 0 százalékra lepontoztatok egy recept miatt, ami mellesleg isteni? Na több receptet se irok ide. :(
Szia!
Én nem pontoztalak le!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!