Igazán jó Házi Krémes recept?
Ha tud valaki ilyen az írja már meg!
Köszönöm
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nemrég kaptam ezt az isteni nem hagyományos hájas tésztából készült receptet. Próbáld ki nem fogsz benne csalódni. :)
5 dkg vaj, 1 kanál méz, 25 dkg sima liszt, 10 dkg cukor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tojás és 1-nek a sárgája (én simán két tojást beletettem), 1 kanál rum (aroma is jó). Ezt összegyúrni és lapot sodrunk majd sütünk belőle. Mindjárt papiron kell kisodorni, mert elég nehézkes. Vékony lesz. Nekem a férjem sodorta ki, én nem szeretek sodorni. :P
Krém: 1 l tej, 3 vaniliás főzőpuding, 15 dkg cukor, ezt összefőzni és egy vajat keverni bele ha kihűlt. 2 doboz tejszin verünk rá (Olyat ami tartja magát lehetőleg- hulala). A tészta természetesen alul felül van,először a krém majd a hab. Tetejét lelehet önteni csokival de anélkül is finom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Házi Krémes !!!
Tézta
6 tojás sárgáját
30dkg cukkoral
9evő kanál vízel habosra keverünk
hozzá adunk 20dkg lisztet 1 csomag sütő port
Ebből 2 lapot sütünk. Ha megsült a lap a sok cukor tartalom miatt még melegen le kell venni a sütőpapirt róla mert ha kihült rá ragad és nem lehet levenni..
Krém.
6 tojás fehérjét 10 dkg cukkoral keményre verjük .
fel forralunk 4dl vizet .
2 zacskó vaniliás puding port 2dl hideg vízzel 10 dkg cukkoral 1 evő kanál zselatinal elkeverünk . állni hagyjuk a vaniliás krémhez adjuk majd a 4dl forró vízet hozzá adunk és sürüre főzük..
Majd a még meleg krémbe bele keverjük a fel vert tojás fehérjét .
A kihült lapokat meg töltjük a krémmel .
A krém és lap közé tehetünk felvert tejszínhabot...
Évek óta ezt sütöm .
Van amikor leveles tésztát veszek lapnak .
Ez egyszerű, gyors és olcsó recept.
Hozzávalók: 30 dkg liszt,4 dkg zsír,13 dkg cukor,1 db tojás, 1/2 cs. szalalkáli.Késhegynyi só és annyi tej, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Krém: 1 l tej, 4 db tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 4 púpozott kanál liszt, 5 kanál cukor. (de akár pudingból is lehet csinálni)
A tészta hozzávalóit összegyúrom, 2 lapot kell sütni. A legegyszerűbb, ha tepsiméretű sütőpapíron nyújtom, majd sütöm. Hamar meg sül, figyelni kell. Úgy az igazi, ha 1 napot áll megtöltve, mert megpuhul a tészta.
Jó étvágyat hozzá!
Én így szoktam csinálni:
tészta:
25dkg margarin, 35dkg liszt, 6 evőkanál víz, 3 evőkanál ecet, pici só, Mindezt nagyon jól összegyúrjuk és reggelig légmentesen csomagolva hűtőbe tesszük.
Krém:
fél liter tej, 6 evőkanál liszt, 4 tojás sárgája, 25dkg cukor, vanília (cukor, vagy aroma) Ha cukor akkor 1 csomag ha aroma akkor 1 evőkanálnyi. Ezt összefőzöd. Mikor megfőtt, a tojások kemény habját hozzákevered. (a fehérjét habbá vered és az).
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
1-es és 2-es vagyok.
Hú, b..szki, mi rosszat irtam, hogy 0 százalékra lepontoztatok egy recept miatt, ami mellesleg isteni? Na több receptet se irok ide. :(
Szia!
Én nem pontoztalak le!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!