Házi krémeshez krém receptje?
Ismer valaki jó fözött krémet házi krémeshez, ami nem puddingporos vagy krémporos, hanem hagyományos? (Mármint tojás, liszt, cukor, tej)
Hétvégére vendégeim jönnek és krémest szeretnék sütni, de nem fogyasztanak semmiféle félkész dolgot különféle egészségügyi okok miatt.
Mindenkinek elöre is köszönöm, hogy segít.
Remélem erre gondoltál:
hozzávalók: 3 tojás, 20 dkg cukor,1 csomag vaniliás cukor, 4 evőkanál rétesliszt /a sima nem megfelelő/, 4,5 deciliter tej.
Szétválasztani a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verni, félidőben beletenni 2 evőkanál cukrot és ezzel tovább verni keményre.
A tojás sárgákat a maradék cukorral és liszttel habverővel csomómentesre kell kikeverni, egy kevés tejjel hígitva. A maradék tejet felmelegiteni, nem forralni, majd levenni a tűzről és folyamatos keverés közben belekeverni a tojásos masszát, majd vissza a tűzre és sűrűre főzni. Ez néhány perc. Ha kész levenni a tűzről és még forrón óvatosan beleforgatni a fehérjét. Ez a krémbe magától megfő.
A nagyanyám mindig így csinálta, de krémes tésztát nem tudom hogy kell, én piskótát szoktam betölteni vele.
Köszi, erre gondoltam, és sikerült is.
Én leveles tésztát szoktam hozzá használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!