A húsleves fel szokott habozni?
Úgy értem, hogy sokan mondják, hogy le kell szedni a habját még a főzés legelején, különben zavaros lesz a leves. Anno láttam anyámat főzés közben ahogy kb fél deci sötét habot lekanalazott a húsleves tetejéről.
Én már 3 éve főzök, csináltam vagy 100 húslevest, de sosem kellett lehabozni a tetejét. Elkezd forrni, majd fokozatosan lentébb veszem, majd takarékon hagyom. Nem értem, hogy milyen habot kellene leszedni, vagy hogy nálam miért nem szokott lenni.
Nem egy életbe vágó dolog, de ma is eszembe jutott mikor feltettem főni a húslevest.
Egyébként mindig tiszta szokott lenni a leves.
Anyámtól tanultam főzni, aki híresen jól főzött, olyannyira, hogy lakodalmakba és egyéb rendezvényekre hívták főzni.
Ő SOHA nem szedte le a habot, ami a hús egyik összetevője és csak egy plusz zamatot ad a húslevesnek.
Viszont alig pötyögve főzte a húslevest - marha esetén akár 4 órát is - a hab a hús ízét fokozva belefőtt, eltűnt a tetejéről, megsemmisült a főzés alatt.
Természetesen a végén átszűrte a levest - ahogy gondolom mindenki - és a végeredmény olyan kristálytiszta és érett színű lett, mint a Tokaji aszú.
Én is így csinálom. de ettől még mindenki csinálja úgy, ahogy akarja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!