Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz olyan igazi átlátsz...

Mitől lesz olyan igazi átlátszó és finom a húsleves?

Figyelt kérdés
Mi a titka a jó húslevesnek?

2023. márc. 30. 22:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
gyöngyözve kell főzni, és jó minőségű alapanyagok kerüljenek bele
2023. márc. 30. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Bőrt hagyjuk meg a csirkén, szebb lesz a leves színe.
2023. márc. 30. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Áttetsző az alacsony lángon főzéstől és lehabozástól lesz.

Finom meg attól, hogy finomra főzöd. Jó minőségű, friss alapanyagokból, eltalált fűszerezéssel, gazdagon főzve.

Sok zöldség, sok hús, sok csont.

Arról nem beszélve, hogy egy tyúk és egy marhahúsleves teljesen más ízű, de mindkettő nagyon finom.

2023. márc. 30. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
79%
meg le is szűrik a végén hogy ne legyen zavaros
2023. márc. 30. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:
84%

Törekedni kell arra, hogy ne főzd szét a legkritikusabb hozzávalókat, az-az a krumplit répát, paradicsomot, húst és (ha raksz bele) májat.

Ha kavargatod, akkor nagyon óvatosan! Ne törjön semmi!

Ha több étkezésre tervezed a levest, akkor szedés során mindig vedd ki a sérültnek tűnő zöldségeket és (ha van) májat, hogy a legközelebbi evés előtt ne legyen csodálkozás.

Főzéskor sót ne, vagy csak keveset rakj a levesbe, inkább a tésztát célszerű kicsit sózni. (Mert étkezéskor is lehet sózni, ha valakinek sótlan.)

És végül, a leves csak akkor találkozzon a tésztával, ha már a táladban van! :)

2023. márc. 30. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, esetleg még tudtok olyan fűszert mondani ami kihozza a jó ízeket? Pl. A húsból vagy csak simán ad egy kis pluszt a levesnek?
2023. márc. 30. 22:43
 7/11 anonim ***** válasza:
80%
sáfrány, kurkuma, vöröshagyma jók bele
2023. márc. 30. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Lassú főzés a titka ha kész kicsit pihentetni kell és utána leszűrni.
2023. márc. 31. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, megfőtt és isteni lett, ment a zöld mindenkinek. ☺️
2023. márc. 31. 14:43
 10/11 anonim ***** válasza:
72%
Nem kell leszűrni, hogyha gyöngyözve főzöd. Nem lesz zavaros.
2023. márc. 31. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!