Mitől lesz olyan igazi átlátszó és finom a húsleves?
Áttetsző az alacsony lángon főzéstől és lehabozástól lesz.
Finom meg attól, hogy finomra főzöd. Jó minőségű, friss alapanyagokból, eltalált fűszerezéssel, gazdagon főzve.
Sok zöldség, sok hús, sok csont.
Arról nem beszélve, hogy egy tyúk és egy marhahúsleves teljesen más ízű, de mindkettő nagyon finom.
Törekedni kell arra, hogy ne főzd szét a legkritikusabb hozzávalókat, az-az a krumplit répát, paradicsomot, húst és (ha raksz bele) májat.
Ha kavargatod, akkor nagyon óvatosan! Ne törjön semmi!
Ha több étkezésre tervezed a levest, akkor szedés során mindig vedd ki a sérültnek tűnő zöldségeket és (ha van) májat, hogy a legközelebbi evés előtt ne legyen csodálkozás.
Főzéskor sót ne, vagy csak keveset rakj a levesbe, inkább a tésztát célszerű kicsit sózni. (Mert étkezéskor is lehet sózni, ha valakinek sótlan.)
És végül, a leves csak akkor találkozzon a tésztával, ha már a táladban van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!