Más is van aki leönti húsleves levét miután az felforr?
Anyósom a levest úgy csinàlja, hogy felteszi főni a húst és miután felforr a leve leönti és enged rá másik vizet.
Ezt most komolyan így kell csinálni?
Igen, nekem sok ismerősöm, pl. nagynéném is így csinálja.
Van, hogy én is, ha pl. nincs időm mellette állni és lehabozni, vagy ha elforrja a habját, mire észreveszem, hogy felforrt.
Én semmi különbséget nem vettem észre a 2 módszer között, szerintem a 2 eredmény ugyanaz, pedig nagy húsleves-rajongó vagyok.
Semmi szükség ételízesítőre egy húslevesben! Nem vegeta leves az...
Kell bele bors, só, fokhagyma, vöröshagyma (én egészben szoktam belerakni), zöldség, répa, zeller, krumpli, kis szerecsen dió, paradicsom egészben, kis sáfrány is mehet bele, paprika és kelkáposzta is mehet bele, meg hús, ezeket jól összefőzni és az íze isteni lesz.
A hab leszedése csak akkor fontos ha tiszta levest akarsz, de ha nem fontos és zavarosan is jó akkor nem is kell leszedni.
Végülis a lényeget csszi el, és lehabozni sem kell a levest, ha gyöngyözve főzöd sokáig.
Nem lesz zavaros.
Én anyósom is így csinálja, aztán meg ételízesítőt is tesz bele...🤷🙈
Én nem öntöm le, és nincs szükség vegetára/leves kockára. Csak sok zöldség, hús, fűszerek. Szeretem ha klasszikus, házias íze van. ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!