Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Más is van aki leönti húsleves...

Más is van aki leönti húsleves levét miután az felforr?

Figyelt kérdés

Anyósom a levest úgy csinàlja, hogy felteszi főni a húst és miután felforr a leve leönti és enged rá másik vizet.

Ezt most komolyan így kell csinálni?



2023. jan. 2. 14:19
 1/10 anonim ***** válasza:
65%

Igen, nekem sok ismerősöm, pl. nagynéném is így csinálja.

Van, hogy én is, ha pl. nincs időm mellette állni és lehabozni, vagy ha elforrja a habját, mire észreveszem, hogy felforrt.

Én semmi különbséget nem vettem észre a 2 módszer között, szerintem a 2 eredmény ugyanaz, pedig nagy húsleves-rajongó vagyok.

2023. jan. 2. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Igen, így is csinálhatod a lehabozást.
2023. jan. 2. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem bántásképp, de el kell mondanom, hogy szerintem nem sok íze van anyósom levesének. Azt hittem ehhez van köze..
2023. jan. 2. 14:30
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Nézd, alapvetően egy hús ízét a benne levő zsír íze adja. Én benne hagyom a habot, igaz nem lesz olyan szép a leves, de , ha csak otthonra főzök, akkor nem számít. A fehér hab a zsír, a sötét hab a vér. Ha a sötétet le tudod kanalazni, az jó lehet.
2023. jan. 2. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Anyósod rak bele ételízesítőt ? Van aki csak egy rakás zöldséget rak bele és az szerintem egy jó nagy melléfogás.
2023. jan. 2. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmi szükség ételízesítőre egy húslevesben! Nem vegeta leves az...

Kell bele bors, só, fokhagyma, vöröshagyma (én egészben szoktam belerakni), zöldség, répa, zeller, krumpli, kis szerecsen dió, paradicsom egészben, kis sáfrány is mehet bele, paprika és kelkáposzta is mehet bele, meg hús, ezeket jól összefőzni és az íze isteni lesz.

A hab leszedése csak akkor fontos ha tiszta levest akarsz, de ha nem fontos és zavarosan is jó akkor nem is kell leszedni.

2023. jan. 2. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Végülis a lényeget csszi el, és lehabozni sem kell a levest, ha gyöngyözve főzöd sokáig.


Nem lesz zavaros.

2023. jan. 2. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
37%
6, nem érdemes ezen vitatkozni, Te teszel bele krumplit (én is) , valaki ezért kiabálni fog, hogy az nem való bele. Amúgy nem kifejezetten vegetát rakok bele, hanem Maggi marhahús leves kockát, én nagyon finomnak találom.
2023. jan. 2. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem öntöm le az első vizet, viszont nagyon alaposan lehabozom. Ettől lesz finom és zamatos a húsleves.
2023. jan. 2. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Én anyósom is így csinálja, aztán meg ételízesítőt is tesz bele...🤷🙈


Én nem öntöm le, és nincs szükség vegetára/leves kockára. Csak sok zöldség, hús, fűszerek. Szeretem ha klasszikus, házias íze van. ☺️

2023. márc. 12. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!