Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsleves hogyan kell csinálni?

Húsleves hogyan kell csinálni?

Figyelt kérdés
meddig kell főzni stb
2023. márc. 28. 10:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%
Addig kell főzni amíg puha nem lesz. Milyen hús egyáltalán?
2023. márc. 28. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
Mivel arra sem voltál képes, hogy leírd, milyen húsból, hány személyre szeretnéd készíteni, így azt mondom, Gugli a barátod, keress ott receptet magadnak.
2023. márc. 28. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
80%
Bő,hideg vízben tedd oda a húst. Jobb eredmény érdekében legyen benne csont is és több a fajta hús is segít, de általában egy fajtából csinálják. Lassú tűzön főzd, a víz mindíg csak gyöngyözzön, különben zavaros lesz a leves. Ha már fő, habot látsz majd a tetején, én azt le szoktam szedni egy kanállal majd fűszerezem (só, bors). Én kb 4 órát szoktam főzni, de igazából van aki 2t van aki 8at . A főzési idő vége előtt kb egy-másfél órával mehet bele a zöldség , karalábé, petrezselyem, sárgarépa, fokhagyma, hagyma amik általánosak de lehet variálni. Főzés közben semmiképpen se kevergesd mert úgyszint zavaros lesz. Majd szólj, hogy sikerült ☺️
2023. márc. 28. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
86%
Egy csirkehús szétmálik ennyi főzéstől, sertés csontos hús szintén (ez nekem fúj kategória, dehát kinek mi) marhából a normális minőségű rostélyos két óra körül fő puhára, négy óra max. marhapofához vagy farokhoz kell.
2023. márc. 28. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
3as vagyok, nekem sosem mállott szét, persze nagyon puha, óvatosan kell kiszedni, de ha tényleg gyöngyözve főzöd, nem fog szétesni a levesben. Nem értem miért kellett emiatt lepontozni, sokan sokféleképpen csináljuk a húslevest :)
2023. márc. 28. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
nem csirkéből szeretném hanem disznóból
2023. márc. 28. 11:50
 7/18 anonim ***** válasza:
24%
Disznóhúsból nem olyan szép tiszta, áttetsző a leves. Tyúkból csináld, és megyek! :-)
2023. márc. 28. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
43%

Főzd legalább 3óra hosszan nagyon lassan.Hideg vízbe kezd.

Ha felforr habozd le és zöldségeld be.Só egeszbors mehet bele ha szeretnél pici ételízesítőt is.

2023. márc. 28. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
30%

Én így csinálom:

Általában húsos csontot (sertés) és pulyka nyakat teszek bele, vagy veszek egy egész csirkét, és szétbontva megy a levesbe, belsőségekből a szívet, zúzát, májat szeretjük. Ezeket (a máj kivételével) először felteszem vízben főni, mellé teszek néhány répát, gyökeret, hagymát, zellert. Ha felhabzott, leszedem, majd megy bele egy fej fokhagyma megtisztítva, egy karalábé, 1-2 krumpli, egy zeller, zellerzöld, petrezselyemzöld, lestyán, egy paprika kicsumázva (a zöldeket beletömöm, így könnyű kiszedni a végén), egy paradicsom (vagy 2-3 kisebb), ha van, akkor pár kelbimbó is kerül bele. Fűszereket teatojásban szoktam beletenni: egy darab 2-3 centis gyömbér, szemesbors 10-15 szem, 1-2 babérlevél, pár szem szegfűszeg. Akkor sózom, mikor a zöldségek puhulni kezdenek. Ekkor szoktam beletenni néhány gombát, és a csirkemájat.

Végig alacsony fokozaton főzöm, hogy csak finoman pötyögjön. Nem keverem, nem nyúlok bele.

Ha minden megfőtt, a levet leszűröm, a húst és a zöldségeket szétválogatom. Ha tésztát is kér bele valaki, azt külön főzöm sós vízben, és mindenki annyit szed a levesébe, amennyit kér.

Nálunk 8 literes edényben fő a húsleves, kb 5 liter vízzel kezdem, és a főzés során nem pótolom az elpárolgott folyadékot.

2023. márc. 28. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
67%

Lényegét leírták, egy-két dologgal egészíteném ki.


A csont ehetetlen, de jó ízt kölcsönöz a levesnek. Ezért szoktak csontlevest is készíteni. Csak minimális hús van a csonton. Ilyent boltban is kapni. Marhahúsból legjobb a húsleves, ha valaki nem eszi a madarat.


Hideg vízbe feltéve, lassan főzve a jobb ízű lesz a leves, de a hús önmagában kevésbé élvezhető. De pl. felhasználható különféle szószokkal (persze ez csak akkor érdekes, ha nem a levessel együtt ennétek a húst).

Forró vízbe feltéve kevésbé adja ki a zamatát a levesben, viszont többféle módon felhasználható a hús más ételekhez.


A zöldséget azért kell később hozzá adni, mert kilúgoznál belőle minden jót, szétfőne még azelőtt, hogy a hús megpuhult volna.


A húslevest nem kell sem rántani sem habarni.


Minél több zöldséget teszel bele, annál jobb lesz.

Sárga- és fehérrépa, zellergumó (egy kisebb darab elég, mert eléggé el tudja nyomni a többi ízt, ha sok kerül bele), kis karalábé és jót tesz. Vita szokott lenni itt a burgonyát, én abból is teszek bele egyet.


Sokan „üresen” eszik a húslevest, cérnametélttel. A benne főtt hús, húsos csont és a zöldségek egy második fogásnak is megfelel. Tormával, mustárral, friss kenyérrel.


Szokásos fűszere a szemes bors.

2023. márc. 28. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!