Hogyan kell diétásan nyaklevest csinálni pulykanyakból?
Valami zöldséget még mindenképp teszek bele hogy legyen íze: ugye azokat elég a végefelé (utolsó 60-80 perc) beletenni hogy ne főjenek darabokra?
Azt olvastam hogy a nyaknak mivel jó vaskos, kell egy jó 2-3 óra főni, de annyi meg sok lenne a zöldségeknek
Egy jó húsleves tökéletesen illik egy diétás étrendbe! Tésztát hagyd ki. Mondjuk, amiből te készíted, nem tudom mi lesz, de valami ízetlen lötty!
Kevés olajon, vagy zsíron pirítsd át a pulykanyakat, jól forgasd át, öntsd fel vízzel, tegyél bele egy egész vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, sót, őröltborsot. Ha van bio szárított zöldség, az is mehet bele, de én szoktam ízfokozó mentes bio leveskockát is beletenni. Mehet bele még egy egész zöldpaprika is az íze miatt, kis lángon főzd fedő alatt. Amíg fő a hús, vágj fel 2-3 sárgarépát, 1 fehérrépát, zellert, karalábét (krumplit, zöldborsót módjával, de el is hagyhatod). Amikor már puhul a hús, tedd bele a felaprított zöldségeket és megszórhatod apróra vágott tárkonnyal, vagy petrezselyemmel. Én tejszínesen szeretem a pulykaragut, ha belefér, önts hozzá 1-2 dl-t. Na ez már egy ehető leves lesz. Ja, a brokkoli is mehet bele, de csak a legvégén, annak nem kell sok idő. Amikor már puhul a répakarika, tedd bele a brokkolit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!