Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell diétásan nyakleves...

Hogyan kell diétásan nyaklevest csinálni pulykanyakból?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam hogy veszek egy nagy zacskónyi pulykanyakat, egy nagy brokkolit, egy vöröshagymát és felteszem főni: még sose főztem húslevest, szerintetek elmenne egy diétás csontlevesnek egy kis zöldséggel?

2019. aug. 6. 20:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó a pulykanyak húslevesnek, de vegyél bele répát is /sárga + fehér - pertezselyemgyökér/, kis karalábét, zellert /nem kell sok/, 1-1 paprikát, paradicsomot is rakhatsz bele. Brokkolit nem szoktam húslevesbe rakni, inkább kis karfiolt, de rossz nem lehet! Ha van, kis fej kelkáposzta is jó bele. Fűszerezd /só, bors/, a zöldek miatt lehet, hogy sóbol kicsi több kell, de biztos finom lesz!
2019. aug. 6. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Valami zöldséget még mindenképp teszek bele hogy legyen íze: ugye azokat elég a végefelé (utolsó 60-80 perc) beletenni hogy ne főjenek darabokra?


Azt olvastam hogy a nyaknak mivel jó vaskos, kell egy jó 2-3 óra főni, de annyi meg sok lenne a zöldségeknek

2019. aug. 6. 21:16
 3/5 anonim ***** válasza:
29%

Egy jó húsleves tökéletesen illik egy diétás étrendbe! Tésztát hagyd ki. Mondjuk, amiből te készíted, nem tudom mi lesz, de valami ízetlen lötty!

Kevés olajon, vagy zsíron pirítsd át a pulykanyakat, jól forgasd át, öntsd fel vízzel, tegyél bele egy egész vöröshagymát, pár gerezd fokhagymát, sót, őröltborsot. Ha van bio szárított zöldség, az is mehet bele, de én szoktam ízfokozó mentes bio leveskockát is beletenni. Mehet bele még egy egész zöldpaprika is az íze miatt, kis lángon főzd fedő alatt. Amíg fő a hús, vágj fel 2-3 sárgarépát, 1 fehérrépát, zellert, karalábét (krumplit, zöldborsót módjával, de el is hagyhatod). Amikor már puhul a hús, tedd bele a felaprított zöldségeket és megszórhatod apróra vágott tárkonnyal, vagy petrezselyemmel. Én tejszínesen szeretem a pulykaragut, ha belefér, önts hozzá 1-2 dl-t. Na ez már egy ehető leves lesz. Ja, a brokkoli is mehet bele, de csak a legvégén, annak nem kell sok idő. Amikor már puhul a répakarika, tedd bele a brokkolit.

2019. aug. 6. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
18%
2-3 óra?? Ne viccelj! A pulykanyak megfő 1 óra alatt simán, hiszen csupa csont, annak a kis húsnak nem kell annyi!
2019. aug. 6. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
96%
4-es Főztél te már pulykanyakból levest? Szerintem nem! A főzési idő valóban 2-3 óra. Akkor lesz nagyon puha, csontról könnyen leváló a hús. Én a zöldségféléket nagyobb darabokban teszem a levesbe a lehabozás után, kivétel a karfiol és a zöldborsó. Azoknak kevesebb idő kell.
2019. aug. 6. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!