Hogyan kell pulykanyakból finom húslevest csinálni? Most csinálnék először. Meg úgy egyáltalán levest is.
Pulykanyak leves
Hozzávalók 4 személyre:
6 db pulykanyak
3 szál sárgarépa
3 szál gyökér
1 kis fej zeller
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors, őrölt kömény, só és petrezselyem zöldje ízlés szerint
Elkészítés: A fazékban lévő vízbe tesszük a pulykanyakakat, majd megsózzuk. Lassú tűzön főzzük, mert habos lesz a leves teteje; ezt mindig le kell szedni róla. Amikor a hús megpuhult, beletesszük a leveszöldségeket, az egész vöröshagymát, a fokhagymát és a fűszereket. Ha a zöldségfélék is megpuhultak, és már nincs hab a leves tetején, akkor levehetjük a tűzről.
Ízlés szerint levestésztát is lehet készíteni hozzá.
Szia! Nagyon finom leves van belőle.
Felrakod vízben főni a pulykanyakakat. Ha felforr, leszeded a habot róla, és beleteszed a fűszereket (só, bors, köménymag, szokásos.)Beleteszed a zöldségeket is: sárgarépa, zöldség, paprika, esetleg 1 paradicsom, petrezselyemzöld. Én teszek bele egész hagymát is, amibe szúrok pár szem szegfűszeget is, ez nagyon jó ízt ad neki. Mikor puha lesz a husi, kiszedheted a fazékból, illetve a zöldséget is. Egy másik edénybe szűrsz le levet, és abban megfőzöd a tésztát. Vagy külön vízben is megfőzheted a tésztát, és a húslében szoktam. Leszűröd a többi levet is, és tálalod. Imádom a főtt pulykahusit, majonézes tormával, finom puha kenyérrel... Hmmmmmmm, meg is éheztem!
Jó munkát, és jó étvágyat!
Szia!
Én vagyok az a válaszoló, aki megéheztem válaszadás közben.
Mit ad isten, szombaton vendégségben pulykanyakból főtt húslevest ettem...:-)
Neked kedves Kérdező, hogyan sikerült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!