A húsleves hússal együtt hűtőben tárolva meddig nem romlik meg?
1-es: ha neked a húsleves 1-2 nap alatt megsavagyodik, akkor valamit nagyon nem jó csinálsz, a konyhádban a higiéniával bajok vannak.
2-3 napig simán eláll. Semmivel sem romlik gyorsabban vagy lassabban, ha a hús/zöldségek benne vannak, egyedül a tészta az amitöl hamarébb meg tud erjedni.
Egyébként még 4-5 nap múlva sem forr vagy savanyodik, csak egyszerüen akkor már nem igazán van kedvem megenni.
Pár dolgot hozzátennék-
függ attól:
Milyen hideg van a hűtődben.
Milyen hamar kerül a hűtőbe főzés után.
"a konyhádban a higiéniával bajok vannak."
Vagy szimplán csak egy rakás szar a hűtő!
Egy jó hűtőben egy hétig se romlik meg, és ez tökéletesen független attól, benne van e a hús vagy nincs, értelem szerűen, hiszen a hús a levessen együtt lesz csíramentesítve, a főzés során, és nem médiumra fő, hogy utólag nyers húsnedvek szivárognának belőle.
Ami befolyásoló tényező, az a tészta. Ha az is bele van főzve, vagy utólag beletéve, attól hamarabb romlik.
És a 7-es mondta ki a másik nagy igazságot.
Ha megfő mondjuk 12-re, de este 10-ig ott rohad kint a konyhában, nyilván nem lehet azt várni, hogy 2-3 napnál tovább bírja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!