Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell SÜTNI a csirkemellet?

Hogyan kell SÜTNI a csirkemellet?

Figyelt kérdés

Amikor beleteszem az edénybe és elkezdem “sütni” , akkor azt tapsztalom hogy csak vizet enged és inkább fő, mintsem sülne.

Lehet a serpenyő a nem ideális vagy nagyobb lángon kéne csinálnom?


2023. máj. 11. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Fagyasztva volt előtte? Mert akkor ki kéne olvasztani, és csak azután sütni.
2023. máj. 11. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
A víz előbb-utóbb elpárolog, utána tudod barnábbra pirítani, ha ez a cél.
2023. máj. 11. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam (Szinte mindennap ezt eszem), hogy felvágom vékony szeletekre, kb 0,3 cm-s vastagra, sóval és borssal ízesítem, majd állni hagyom, hogy szoba hőmérsékletű legyen. Ezután nagyon nagyon kevés lisztbe megforgatom, hogy legyen rajta egy pirult réteg, de sokkal kevesebb liszt kerül rá, mintha rántott hús lenne.. Ezután beleteszem a forró olajba (2-3 evőkanál) és oldalanként kb 2 percig sütöm. Teljesen jól megpirul, nem szárad ki, és omlós lesz. Ezt azzal szoktam még kicsit tuningolni, hogy reszelek rá pár gramm cheedart, hogy elolvadjon rajta.


Értelt tálalni nem tudok jól, de valami ilyesmi a csirkemell kinézete megsülten: [link]

2023. máj. 11. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

A fö gond általában a serpenyö.

(Az ugye alap, hogy a hús nem fagyott, hanem konyhahömérsékletü, fél órát pihenjen elötte a pulton, esetleg befüszeretve)

Vagy kb 1-2 cm-es szeletekre vágd, vagy két-három filészeletre, ne túl vékonyra, mert akkor csipszet kapsz. A húst beleforgathatod (füszeres vagy natur) lisztbe, de nem fontos.


A lényeg, hogy akkora serpenyöt keress, amiben böven elférnek a szeletek, a felület legalább egyharmada-fele maradjon szabadon. Teszel bele 1-2 evökanál olajat, felforrósítod (tényleg forró legyen, ne csak meleg) és csak ekkor tedd bele a hússzeleteket. Várd meg, amít az elsö oldala megsül, rendes színt kap, utána fordítsd meg és a másik oldalt is süsd meg - ez oldalanként kb 5-6 perc, esetleg vastagabb szeletnél 10, de semmi képpen sem több. Ez után kapcsold le a tüzet és pihentesd még 10 percig a serpenyöben, néha kicsit megrázogatva, nehogy leragadjon.

Így rendesen sült, kivül ropogós, belül vajpuha, omlós, nem szálas, nem száraz eredményt kapsz

2023. máj. 11. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
9%

Annak az 50%osnak aki mindkét kiolvasztós választ leppntozta, kellemes ételmérgezést kívánok.


Ez is bizonyítja, hogy NEM lehet mindenki főztjéből kérdezés nélkül enni.


Ha a csirkehús minden része nem éri el a 75°Cot, akkor nem biztonságos a fogyasztása.


Na most, hogy ha tömbbe fagyva rakod bele az olajba, akkor a nedvesség meg a forró olaj nem lesznek jóbarátok (ki hitte volna), másrészt a hús belseje még fagyott marad mire a külső rész már szenes. Se nem lesz finom, fosni-hányni is fogtok.



Én általában fedő alatt kezdem, kis vízzel vagy valami zöldséggel együtt, így belül puha lesz, aztán átpirítom a külső részt.

Ez működik sütőben is, ott egy alufólia sátor kerül a madárra, amit ha a hús puha, leszedek, és átrakom a sütőt grillre.

2023. máj. 11. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Forró serpenyőben süsd nagy lángon.Lehült a serpenyőd és elkezdett főni a csirkemell.

Ez nem jó mert a nedvesség eltávozik a húsból és száraz lesz.

2023. máj. 12. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!