Melyik egészségesebb? Vajon, zsíron, olajon, vagy egyéb alternatív zsiradékban sütni a csirkemellet?
Figyelt kérdés
Nekem a teavajon sütött panír nélküli csirkemell ízlik legjobban, de kétségeim vannak az egészségessége felől. Ti hogyan sütitek?2022. okt. 24. 09:26
2/4 anonim válasza:
Erre vonatkozóan nemrég készült egy kísérlet, ami kimutatta, hogy a növényi olajban (napraforgó, oliva, stb.) készült étel emelte meg a legkevésbé a fókusz csoport koleszterin szintjét és hormonértékeit. A kísérletnek az volt a lényege, hogy bebizonyítsa azt, hogy a növényi telítetlen zsírok (PUFA) mindig jobb gasztronómiai változások egészségügyi szempontból, mint az állati telített zsiradékok. De az "egészséged" nem pusztán egy élelmiszeren fog múlni. Nem azon fog múlni az egészséged, hogy hogyan készíted el a csirkemellet, nyugalom.
3/4 anonim válasza:
Én csak annyit tudok hogy olivaolajon nem jó, mert az valahogy átalakul a magas hőn kedvezőtlenül.
4/4 anonim válasza:
Vajon szoktam sütni én is, mert finom ízt ad neki :)
A rántottat napraforgó olajban, de én pl nem eszem rántott ételeket - egyrészt mert bromi ritkán kapok gm panírmorzsát, másrészt nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!