Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem kel meg a pizza...

Miért nem kel meg a pizza tészta ezzel a módszerrel?

Figyelt kérdés

[link]



A videóban látható technika alapján csináltam meg a tésztát, a vízbe sót raktam, azt feloldottam, 10% lisztet beleraktam, elkevertem, élesztőt beleraktam, elkevertem, és a maradék lisztet is beleraktam, és 15 percig dagasztottam. Nem kel meg a tészta, pontosan így mutatja, mit rontok el?



2023. márc. 5. 12:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, azt elfelejtetted írni, hogy mennyi idő után nem kelt meg a tésztád és milyen hőmérsékleten kelesztetted? Mert a belinkelt videóban több mint 24 órás recept szerepel. Mondjuk kicsit fura a recept, és a sót is inkább a dagasztás végefelé szoktuk hozzákeverni, de azért működnie kellett volna. Ja és pizzatésztát hideg alapanyagokból csinálunk, mert nem jó, ha nagyon felmelegedik a tészta dagasztás közben. Amúgy a linkelt receptben szereplő 5 Stagioni Napoletana liszt kapható az Auchan-ban. Az érlelési ideje pedig minimum 15 óra, de hűtőzés esetén 36 vagy inkább 48 óra is kellhet neki.
2023. márc. 25. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!