Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem fő meg a tészta?

Miért nem fő meg a tészta?

Figyelt kérdés

Azt írja hogy csak 8-10 percig kell főzni,

de még 20 perc múlva is nyers, rágós.

A nyers tésztával semmi gond. Nem értem. Pedig a víz is forrásban van.



2023. febr. 21. 11:42
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Kevertem is, sót is raktam bele, meg csak a víz forrásakor raktam bele a tésztát.

Egyszerűen nem értem.

2023. febr. 21. 11:49
 2/17 anonim ***** válasza:
89%
Nehezen tudom elkepzelni, hogy ne főne meg, pláne 20 perc alatt. Milyen tészta ez?
2023. febr. 21. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
74%
Fú ilyen nekem is volt már, 25 perc után meguntam és megettem úgy félig nyersen. Azt nem tudom hogy mi okozza, de engem is érdekelne.
2023. febr. 21. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
70%
Lehet durum tészta,az kicsit keményebb szokott lenni amikor megfő.
2023. febr. 21. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:

Metélt tészta. Hogy pontosan milyen, passz, mert németül van ráírva.

De 8-10 perc főzési időt ír, aztán kb. 35-40 perc alatt főtt meg, úgy ahogy.

2023. febr. 21. 12:45
 6/17 anonim ***** válasza:
66%
Akkor valamit pocsékul csinálsz. Minek kevergeted? Beledobod a forrásban lévő vízbe, fedő rá, és hagyod főni. Mennyi vízbe rakod fel?
2023. febr. 21. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 A kérdező kommentje:

Időnként muszáj keverni. A szakik ezt mondják.

[link]

2023. febr. 21. 13:40
 8/17 anonim ***** válasza:
62%
A "szakik" sok marhaságot mondanak. Pláne az ilyen gyakori hibás megmondók. Egyszer, nagyon max kétszer megkevered, de nem kevergeted. Mi a tészta márkaneve? Panzani? Az az egyetlen ami nem fő rendesen, hanem "fogkemény" marad ha nem vacakolsz fél óráig, azt ugyanis erre találták ki. Egyszer vettem pár csomaggal, de soha többet.
2023. febr. 21. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
75%
Ilyen nincs.
2023. febr. 21. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:

8-as, a hatos válaszodban még azt mondtad, hogy abszolút nem kell kavarni.. 🤗

Most már: "Egyszer, nagyon max kétszer megkevered.."

Ez pl. háromszor mondja (nem hiszem, hogy nem értenek hozzá 😃)

[link]

Amúgy nem az fogja a főzésben gátolni, hogy 5 percenként megkavarom. Főleg hogy végig forrásban van a víz..

A tészta neve: Tress. Szóval nem csak a Panzani ilyen..

De különben én már többel találkoztam, amit LEGALÁBB kétszer annyi ideig kell főzni, de inkább még tovább, mint amit ráírnak.

Szép estét!

2023. febr. 21. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!