Hogy készítik az osztrákok a krumplis tésztát?
Ti is ennyire imádjátok a krumplis tésztát?
Az igaz, hogy az osztrákok hússal készítik, és nem olyan jó hagymásan-paprikásan, mint mi?
1. Nem imádom a krumplistésztát megeszem, ha nincs más, de nem kedvencem
2. A sok hagymás variáció szerintem igencsak borzalmas.
3. Az osztákok nem ismernek ilyen ételt, amit krumplistésztának lehetne fordítani (Erdäpfelnudel), az magyarul a krumplinúdli.
Nem tudom, honnan szedted ezt az ötletet, de ilyen nincs.
Ausztriában dolgozok már egy ideje mint szakács.
Soha nem találkoztam krumplis tésztával pedig voltam pár helyen.
Pedig van, grenadiermarsch vagy kartoffel fleckerl a neve.
És itt is ahány ház, annyi szokás.
A volt anyósom teljesen úgy csinálja ahogy én vagy édesanyám.
De ettem máshol úgy, hogy sonka kockák voltak benne.Esetleg kevésbé volt paprikás mint a hagyományos.
Éttermekben, heuriger-ekben is néha lehet kapni.
Krumplis tészta nálunk sem a legeltejedtebb étel egy étteremben, mint ahogy az osztrákok sem jellemzően ott eszik, hanem otthon.
Ez egy osztrák- magyar monarchiából eredő étel, így ők is ugyanúgy a sajátjuknak tartják, mint ahogy mi :)
Tenyleg van naluk,gondolom aki azt irja hogy nincs,az nem ismeri az osztrak hazi kosztokat.
En soha nem ettem a 30 eves itt tartozkodasom alatt (Becs), mert nem szeretem. De ettol fuggetlenul tobbszor lattam,hogy fozik,eszik.
Az osztrakok amugy nem jellemzoen erdäpfel-nek nevezik a krumplit,hanem fokent "kartoffel"-nek.
Szoval van krumplis tesztajuk ez tuti.
A krumplis tészta egyik „magyar” neve a gránátos kocka mellett a grandadírmars. Az eléggé német.
Kérdező, ha rákeresel a grenadiermarsch site:*.at kulcsra, akkor sok receptet találsz. De nem egységes. Látok olyant, amelyikben nagykocka tészta van, a másikban orsó. A hagyma is változik. A sonka az viszont eléggé stabil. A csak krumpli+tészta+só+fűszerpaprika az talán nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!