Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a kókuszolaj...

Mi a különbség a kókuszolaj és a kókuszsír között?

Figyelt kérdés
Én úgy tudtam, hogy a kettő ugyanaz, de Németországban élő rokonom megesküszik rá, hogy náluk a kókuszolaj olyan folyékony állagban is kapható, mint nálunk a sütőolaj. De hogy még zavarosabb legyen az egész, nálunk a kókuszzsírt kókuszolaj néven is árulják és a kettő ugyanazt a zsíros állagot takarja. Most akkor hogy van ez?

2023. márc. 3. 20:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%

Úgy lehet, hogy 24 fokon megolvad, ahogy 7-es írta. Tehát efölött folyékony, alatta szilárd. Étkezési célra a legegészségtelenebb olaj egyébként.

[link]

[link]

[link]

2023. márc. 4. 02:19
 12/17 anonim ***** válasza:
71%
Semmi
2023. márc. 4. 06:32
 13/17 anonim ***** válasza:
59%
A 3-as vagyok, látom, nem fogtad fel, hogy a neve kokuszolaj, de az állaga ettöl még szilárd.
2023. márc. 4. 09:12
 14/17 anonim ***** válasza:
71%
Nem értem miért kell lepontozni, mit nem lehet azon érteni hogy ugyanaz az anyag csak hűtőben szilárd, kirakva a polcra meg folyékony... Megveszed mint kókuszolaj, otthon ha berakod hűtőbe neked is kemény zsír lesz belőle... attól még nem más hogy más a halmazállapota.
2023. márc. 4. 13:16
 15/17 anonim ***** válasza:
78%

Nincs különbség a kettő közt, sőt néha még a kókuszvaj kifejezést is használják szinonímaként.

[link]

2023. márc. 6. 09:22
 16/17 A kérdező kommentje:

Ha a képen látható olaj megszilárdul szobahőmérsékleten, akkor mi értelme van kiöntős edénybe tölteni? Nekem ez sehogyan nem áll össze.

#11 Az nem a pálmaolaj?

2023. márc. 6. 18:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Én használok kozmetikai termékekbe hidegen sajtolt kókuszolajat, és sokszor gondot jelent, hogy barna gyógyszertári üvegben küldi a webáruház, és ilyenkor nem lehet kibányászni belőle, kozmetikum készítés előtt meleg vízbe állítva fel kell olvasztani, ami idő.
2023. márc. 6. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!