Hogy csinálod a pergős rizst?
Figyelt kérdés
Mitől olyan jó pergős az állaga?
Van egy biztos módszered?
2023. febr. 2. 14:22
11/23 anonim válasza:
Mindenki imádja a rizsemet, van aki csak magában is eszi mert olyan finom és nem túlzok. Utolsó voltam.
12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 10-est és a privátot is. Én sütögetés nélkül szeretném normálisan elkészíteni, tehát főzéssel.
2023. febr. 2. 18:31
13/23 anonim válasza:
Étteremben készítették így már vagy 30 éve, és attól hogy beteszem a sütőbe attól az még főtt rizs. Nekem a gázon még sosem sikerült, de ha meg sem akarod próbálni akkor mit akarsz? Ez egy tökéletes recept a pergős rizsre.
14/23 anonim válasza:
Hát én már jó ideje feladtam, hogy sikerüljön. Vettem egy rizsfőzőt, azóta mindig tökéletes
15/23 anonim válasza:
Habzószájú #5, #7-tel nem kell foglalkozni, a kategória bolondja.
Teljesen jó, amiket a többiek írtak, kicsit kell kísérletezni, de sikerülni fog.
16/23 A kérdező kommentje:
Csak főzéssel próbálkozom. Módszereket is írnátok? Megköszönöm!
2023. febr. 3. 20:24
17/23 anonim válasza:
Az "a" rizst (pl egy csészényi kB 2ek olajon pirítom víz nélkül, folyton kevergetve. Fontos, hogy a rizs legalább 80-90%-a fehérre piruljon, de ne barnuljon meg. A lángot inkább közepesre vedd. Amikor elérte ezt az állapotot, akkor két csésze hideg vizet ráönteni, nem szabad megkeverni! A második csésze vízbe szoktam tenni egy kávéskanál vegetát. Onnantól, hogy beleöntöd a vizet, ne keverd! Ha néhány rizsszem a lábas oldalára tapadt, óvatosan belekotorhatod a vízbe, de nincs keverés. A lángot vedd kicsire, fedd le. Akkor lesz jó, ha a víz elpárolog, és a rizs lyukacsos lesz. Onnantól puha, pergős, fogyasztható.
18/23 A kérdező kommentje:
17. Megkérdezhetem miért bonyolítod úgy, hogy a második csészébe rakod a Vegetát? Nem lehet a teljes vízbe beleszórni? Csak mert mások is így csinálják.
Értem. Logikus módszer. Odáig írtad hogy amíg lyukacsos nem lesz a rizs.
Le szoktad fedni? Onnantól mennyi ideig párolod? Mikor kevered fel?
2023. febr. 4. 12:18
19/23 anonim válasza:
Azért a második csészébe rakom a vegetát, mert ugyanabból a csészéből öntöm a hideg csapvizet, tehát újratöltöm, a másodikba beleszórom a vegetát, elég gyorsnak kell lenni, aztán belezuttyintom. Miután lyukacsos lett, azt csinálsz vele, amit akarsz, rögtön tálalhatod, megkeverheted, le is fedheted, ha még egy kicsit melegen akarod tartani.
20/23 anonim válasza:
Forró vízzel kell felönteni, ha hideg vízzel öntöd fel, akkor lesz ragacsos. Több idő lesz mire felforr és annál nagyobb lesz az esély rá, hogy a rizsszem külseje már szétmállik, mire a belseje is megfő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!