Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csinálod a pergős rizst?

Hogy csinálod a pergős rizst?

Figyelt kérdés

Mitől olyan jó pergős az állaga?

Van egy biztos módszered?



2023. febr. 2. 14:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Mindenki imádja a rizsemet, van aki csak magában is eszi mert olyan finom és nem túlzok. Utolsó voltam.
2023. febr. 2. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 10-est és a privátot is. Én sütögetés nélkül szeretném normálisan elkészíteni, tehát főzéssel.
2023. febr. 2. 18:31
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Étteremben készítették így már vagy 30 éve, és attól hogy beteszem a sütőbe attól az még főtt rizs. Nekem a gázon még sosem sikerült, de ha meg sem akarod próbálni akkor mit akarsz? Ez egy tökéletes recept a pergős rizsre.
2023. febr. 3. 04:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 anonim ***** válasza:
Hát én már jó ideje feladtam, hogy sikerüljön. Vettem egy rizsfőzőt, azóta mindig tökéletes
2023. febr. 3. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/23 anonim ***** válasza:
72%

Habzószájú #5, #7-tel nem kell foglalkozni, a kategória bolondja.

Teljesen jó, amiket a többiek írtak, kicsit kell kísérletezni, de sikerülni fog.

2023. febr. 3. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 A kérdező kommentje:
Csak főzéssel próbálkozom. Módszereket is írnátok? Megköszönöm!
2023. febr. 3. 20:24
 17/23 anonim ***** válasza:
56%
Az "a" rizst (pl egy csészényi kB 2ek olajon pirítom víz nélkül, folyton kevergetve. Fontos, hogy a rizs legalább 80-90%-a fehérre piruljon, de ne barnuljon meg. A lángot inkább közepesre vedd. Amikor elérte ezt az állapotot, akkor két csésze hideg vizet ráönteni, nem szabad megkeverni! A második csésze vízbe szoktam tenni egy kávéskanál vegetát. Onnantól, hogy beleöntöd a vizet, ne keverd! Ha néhány rizsszem a lábas oldalára tapadt, óvatosan belekotorhatod a vízbe, de nincs keverés. A lángot vedd kicsire, fedd le. Akkor lesz jó, ha a víz elpárolog, és a rizs lyukacsos lesz. Onnantól puha, pergős, fogyasztható.
2023. febr. 3. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 A kérdező kommentje:

17. Megkérdezhetem miért bonyolítod úgy, hogy a második csészébe rakod a Vegetát? Nem lehet a teljes vízbe beleszórni? Csak mert mások is így csinálják.


Értem. Logikus módszer. Odáig írtad hogy amíg lyukacsos nem lesz a rizs.

Le szoktad fedni? Onnantól mennyi ideig párolod? Mikor kevered fel?

2023. febr. 4. 12:18
 19/23 anonim ***** válasza:
Azért a második csészébe rakom a vegetát, mert ugyanabból a csészéből öntöm a hideg csapvizet, tehát újratöltöm, a másodikba beleszórom a vegetát, elég gyorsnak kell lenni, aztán belezuttyintom. Miután lyukacsos lett, azt csinálsz vele, amit akarsz, rögtön tálalhatod, megkeverheted, le is fedheted, ha még egy kicsit melegen akarod tartani.
2023. febr. 4. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 anonim válasza:
26%
Forró vízzel kell felönteni, ha hideg vízzel öntöd fel, akkor lesz ragacsos. Több idő lesz mire felforr és annál nagyobb lesz az esély rá, hogy a rizsszem külseje már szétmállik, mire a belseje is megfő.
2023. febr. 4. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!