Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jól párolt rizst...

Hogyan kell jól párolt rizst készíteni?

Figyelt kérdés

Nekem mindig trutymós lesz, hogyan kell jót csinálni?

Mennyi víz kell? Milyen hőfokon?


2010. okt. 3. 21:51
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Kevés olajon megpirítod (pár perc, ne égjen meg), kétszeres mennyiségű vizet forralsz és ezzel leforrázod. Só, vegeta, 1 egész vöröshagyma egyben (a végén kidobod). Fedő alatt, kis lángon párolod, néha kevergeted és kóstolgatod, ne főzd szét.

Meg az se mindegy, milyen rizst veszel.

2010. okt. 3. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

Megpirítod - olajjal, vagy anélkül - addig, amíg kifehéredik

Forró vizet öntessz rá -nem teljesen a rizs kétszeresét, csak 1,5 szerest, mert különben főtt rizs lesz

Fűszerezed, ha akarod, ha nem akkor csak sót bele

Nagyon rövid ideig, kb egy percig forralod, aztán elzárod alatt a gázt és hagyod a fedő alatt megpuhulni.

2010. okt. 3. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Én szó szerint párolom. Ahogy a suliban tanultam. Pirítás, felöntés, aztán víz(gőz)fürdőbe be a sütőbe. Ott párolódik, és sosem csomós vagy ázott, hanem olyan éttermis:)Van, aki azt nem szereti, én igen.
2010. okt. 3. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Igy nem lehet elrontani.: 3-4 evőkanál zsiradékon megpiritassz l bögre rizst. Szép világos barnára.Só, esetleg kis fej hagyma apróra vágva. 2 bögre hideg vizzel felöntöd, felforralod, majd vaslapra teszed kis lángra, és 15 percig főzöd fedő alatt. Kevergetni TILOS! 15 perc után lezárod a lángot, és még 10 percig nem nyulsz hozzá. Utána óvatosan villával felborzolod, és kész.
2010. okt. 4. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
30%
Zacskós rizs a tuti.
2010. okt. 4. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én mindig elcsesztem a rizst, aztán nagyikám megmondta a tuti receptet azóta tökéletes pergős rizst főzök, egy lábasba teszek vizet amikor már jó forró, teszek bele ételízesítőt néha petrezselyemzöldet is..és bele rakom a rizst, ahány személyre készítem annyi maréknyit, a víz elfedi jó bőven..és úgy főzöm mint a tésztát..amikor már nagyon bugyog lejjebb veszem a lángot és öntök még r kis vizet..ne főjje le a levét..közbe néha ránézek veszek ki kanállal megnézni puha-e..ha igen akkor elzárom a gázt és leszűröm egy szűrőbe mint a tésztát..peregnek a szemek:), puha és egyszerű
2010. okt. 5. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!