Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Legfinomabb rakott krumpli...

Legfinomabb rakott krumpli recept?

Figyelt kérdés

Milyen kolbászt teszel bele?

Mi a lényege, mitől lesz zamatos?

2023. jan. 24. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Rendes füstölt kolbász és igazi tejföl
2023. jan. 24. 21:48
 2/10 anonim ***** válasza:
34%

Egy ideje besamelt is teszek a rétegek közé, a tejfölt a tetejére teszem, de kikeverem egy kis Piros Arannyal. Kis tejet is öntök alá, épp, hogy ne száradjon ki a sütőben.

Kolbásszal és sok tojással készítem. Van, aki szalonnát tesz bele és sajtot a tetejére, nekem az úgy már egy másik étel.

Csináltam már úgy is, hogy nyersen karikáztam fel a krumplit nagyon vékonyan, és tejjel öntöttem fel, így jobban összefőttek az ízek,csak a tej miatt hajlamos volt kifutni. A kis tej ötlete szerintem innen jött, de a krumplit az utóbbi időben előre megfőzöm, héjában.

Igazi, házi tejfellel még nem próbáltam sajnos, a zsírtartalom miatt biztosan finom.

2023. jan. 25. 00:27
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Én mindig Tóalmási füstölt kolbászt teszek beke, nekem az a kedvencem.

20%-os tejfölt használok.

2023. jan. 25. 00:42
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A főtt krumplit összeforgatom a tejföllel és úgy rétegezem plusz házi füstölt kolbász.
2023. jan. 25. 08:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem Magyarországon élek, így nálam chorizo kerül bele. Sima és csípős vegyesen. A tejfölt tojással keverem ki, így kerül a rétegek közé is.
2023. jan. 25. 16:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Jó füstölt kolbász, jó sok 20 százalékos tejföl, és sok tojás
2023. jan. 25. 17:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Füstölt kolbász+ tejföl. Ha új hullámút akarsz akkor kolbász+ tetejére tejszín jó sok, plusz sok sajt.
2023. jan. 26. 23:17
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát az enyém virslivel és sajttal kicsit más, de hátha tetszik másnak is. A tojás és a virsli rétegezését reszelt sajttal összekevert tejföllel simítom el, akár lapka sajtot is tehetek oda. Végül az egész étel tetejére is kerül reszelt sajt. Rettentően finom így. Mivel nem kolbásszal eszem, ezért viszont bővebben kell fűszerezni-ízesíteni. Ugyanezt a sajtos módszert eljátszom a rakott kellel is. :-)
2023. máj. 10. 10:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Illetve rakott zöldbabbal is, de az ugyebár a rakott kel elvén működik.
2023. máj. 10. 10:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálam így készül: krumplit mikroban megpuhitom, ha kihült lehuzom a héját, felszeletelem. Tojást megfozom, felszeletelem. Csipos kolbászt és virslit karikákra vágok. Egy nagy lilahagymat pedig szeletekre. A hagymát elkezdem piritani, erre rateszem a kolbászt és a virslit és kicsit sütöm együtt, így kisül a kolbasz zsirja valamennyire, nekem így sokkal finomabb mint csak nyersen belekarikazni. Sok tejfölt használok, ebbe reszelek fokhagymát, sózom borsozom és egy kis mustárt is rakok bele (2 teaskanalnyit). Ezután retegezem: alul kivajazom a jénait, erre jön egy réteg krumpli, sózom, ezután tejfol következik es reszelt sajt. aztán tojás, ezt is megsozom és erre is tejfol. Ezután megint sajt. Ezután egy réteg a kolbászos virslis hagymás mixből. Újra tejfol, sajt és jöhet újra a krumpli, ezt folytatom amíg elfogynak a hozzávalók. Tetejét megszorom Reszelt sajttal és fél órát sütöm.

Extra zsíros kaja, de az egy amit ennyire zsírosan eszek mert szerintem így lesz finom szaftos 😁

aug. 8. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!