Legfinomabb rakott krumpli recept?
Milyen kolbászt teszel bele?
Mi a lényege, mitől lesz zamatos?
Egy ideje besamelt is teszek a rétegek közé, a tejfölt a tetejére teszem, de kikeverem egy kis Piros Arannyal. Kis tejet is öntök alá, épp, hogy ne száradjon ki a sütőben.
Kolbásszal és sok tojással készítem. Van, aki szalonnát tesz bele és sajtot a tetejére, nekem az úgy már egy másik étel.
Csináltam már úgy is, hogy nyersen karikáztam fel a krumplit nagyon vékonyan, és tejjel öntöttem fel, így jobban összefőttek az ízek,csak a tej miatt hajlamos volt kifutni. A kis tej ötlete szerintem innen jött, de a krumplit az utóbbi időben előre megfőzöm, héjában.
Igazi, házi tejfellel még nem próbáltam sajnos, a zsírtartalom miatt biztosan finom.
Én mindig Tóalmási füstölt kolbászt teszek beke, nekem az a kedvencem.
20%-os tejfölt használok.
Nálam így készül: krumplit mikroban megpuhitom, ha kihült lehuzom a héját, felszeletelem. Tojást megfozom, felszeletelem. Csipos kolbászt és virslit karikákra vágok. Egy nagy lilahagymat pedig szeletekre. A hagymát elkezdem piritani, erre rateszem a kolbászt és a virslit és kicsit sütöm együtt, így kisül a kolbasz zsirja valamennyire, nekem így sokkal finomabb mint csak nyersen belekarikazni. Sok tejfölt használok, ebbe reszelek fokhagymát, sózom borsozom és egy kis mustárt is rakok bele (2 teaskanalnyit). Ezután retegezem: alul kivajazom a jénait, erre jön egy réteg krumpli, sózom, ezután tejfol következik es reszelt sajt. aztán tojás, ezt is megsozom és erre is tejfol. Ezután megint sajt. Ezután egy réteg a kolbászos virslis hagymás mixből. Újra tejfol, sajt és jöhet újra a krumpli, ezt folytatom amíg elfogynak a hozzávalók. Tetejét megszorom Reszelt sajttal és fél órát sütöm.
Extra zsíros kaja, de az egy amit ennyire zsírosan eszek mert szerintem így lesz finom szaftos 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!