Nem sűrűsödött be a pörkölt szaftja, mi lehetett a probléma főzéskor?
Marhalábszár - hentestől előre tisztítva felvágva fél kiló
4 nagy hagyma felvágva, teljesen beleolvadt
6 gerezd fokhagyma szétolvadt
3 paradicsom az is szétolvadt
3 paprika az darabos maradt, olyan mintha lecsós húst ennék
Felöntve friss kocsonyalével és fél üveg vörösborral és fél deci vízzel
Természetesen fűszerezve, de nem hinném fűszernek van jelentősége az állagban.
Főzve 5 órán át bő lében gyöngyözve majd amikor láttam nem főtt szét és hogy a leve párologjon akkor forrásban 1 órát.
A húskockák is kicsit kemények szálasak.
Mi lehetett a gond?
Finom íze lett a vörösbortól paprikától de állagra nem ezt vártam, így lehet a lecsót botmixerrel pépesítem... szégyenszemre.
20. Na ez is lehet. Igaz nem kóstoltam közben.
Közepesnél kicsit puhább de azért rágni kell.
Bár inkább az a finom zsíros hártya hiányzik nekem belőle ami úgy csúsztatja a szájamban a lábszárat.
Kollagénben gazdag ételt akartam és maradt sok-sok kocsonyalém - hát mit csináljak vele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!