Palacsinta probléma(?)
Kiváncsi lennék, mi oka lehet, ha a sok éve bevált palacsintarecept szerint készült tészta alig süthetö, szakad, nem lehet megfordítani, illetve ilyenkor mit lehet vele tenni, hogy ne kelljen kidobni az egészet?
Ma jártam így, életemben elöször, pedig több évtizede fözök mindenfélét.
(a pontos recept nem lényeges, mert ha 15-20 évig jó volt, akkor most is annak kellene lennie)
Elöre köszönöm a segítséget.
Igen, az is, illetve az "csak" 3 éves, tényleg semmi nem más elvileg.
De a tészta állaga nem olyan volt, mint ahogy megszokott, csak nem tudom, miért.
Próbáltam kevés lisztet tenni hozzá, de az sem segített igazán, szóval tényleg nem értem, mi tölténhetett.





A leglogikusabb, hogy a recept ugyanaz csak az összetevők kimeresenel valamit beneztel, akár, mert a mérlegeddel van valami gond.
Az hogy mit lehet vele tenni, az jó kérdés, tudni kell hozzá a receptet.




















Elsősorban én is a lisztre gondolok, bár azt a véleményt nem osztom, hogy nem olyan, mint régen. Régen is volt ilyen is, olyan is, termőföldtől, évjárattól függ.
Kavargasd még a tésztát egy kicsit, hagyd pihenni negyed órát, ismét kavard át, hátha segít.
Vagy ha más dologhoz szoktál használni bl80-asat, és van otthon, abból is keverhetsz bele egy kanállal.





7-es vagyok, pl. dolgoztam már olyan cukrokkal, hogy az egyikből 80(!) %-kal kellett több, mint a másikból, ugyanolyan édesség eléréséhez.
Ekkora is lehet az eltérés 2 alapanyag között, amiről elsőre azt hinnéd, egyformának kéne lenniük.
Az igaz, hogy új zacskó lisztet kezdtem meg, az lehetett a gond.
Sajnos más lisztem nem volt itthon, végül olyan amerika palacsinta stílusban sütöttem kis palacsintákat, az valahogy még ment.
Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget!





Szar a liszt. Meg ahogy írták már a cukrot is, azt is kilopják.
Hulladék egy csomó minden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!