Mitől horpad be a kenyér?
Ez akkor van, ha túl sok a folyadék. Ilyenkor horpad be.
(Ha túl kevés a folyadék, akkor pedig kireped.)
Próbálkozzál még, belejössz majd:)
Sajnos ez igen gyakori. Sokan megveszik, mert milyen egyszerű vele csodás kenyeret, péksüteményt készíteni. Csak bele kell dobálni a hozzávalókat, és akár időzíteni is lehet az indítást.
Sok buktató van valójában. A pontos mérésen kívül az alapanyagok minősége, hőmérséklete, a konyha hőmérséklete, páratartalma több más tényező mellett befolyásolja az eredményt.
Sok próbálkozás után vagy sikerül egy működő gyakorlatra szert tenni (az sem 100%-os), vagy elkerül a spájz mélyére a gép.
Van, aki csak dagasztásra használja, ha nincs elég erős robotgépe.
Nekem bejött a géppel sütés, igaz, férjem (műszaki), ragaszkodott a Tefalhoz, a watt sem mindegy ugye, alaposan körbejárta, mielőtt megrendeltük. Barátnőm mondta, hogy "ilyen kenyérsütő szarra 25 ezernél többet nem szabad költeni). Nos, hát a mienk 80 ezer fölött volt, de nagyon megérte, 2 éve nem veszünk kenyeret, és tényleg ez a legjobb, amit én sütök. (Előtte is csak a Lipóti pityókás kenyerét vettük, szóval eléggé magasan is volt a léc.)
(1-es voltam amúgy).
Én krumplisan sütök, és a krumpli fajtája sem mindegy. Úgy szoktam, hogy kb. dagasztási idő felénél beledugom az ujjamat, és akkor már le tudom tapizni, hogy jó-e, vagy kell-e bele még víz (ilyenkor is már max. csak fél deci víz kellhet).
Szóval megtanulod majd, kérdező:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!