Nem sűrűsödött be a pörkölt szaftja, mi lehetett a probléma főzéskor?
Marhalábszár - hentestől előre tisztítva felvágva fél kiló
4 nagy hagyma felvágva, teljesen beleolvadt
6 gerezd fokhagyma szétolvadt
3 paradicsom az is szétolvadt
3 paprika az darabos maradt, olyan mintha lecsós húst ennék
Felöntve friss kocsonyalével és fél üveg vörösborral és fél deci vízzel
Természetesen fűszerezve, de nem hinném fűszernek van jelentősége az állagban.
Főzve 5 órán át bő lében gyöngyözve majd amikor láttam nem főtt szét és hogy a leve párologjon akkor forrásban 1 órát.
A húskockák is kicsit kemények szálasak.
Mi lehetett a gond?
Finom íze lett a vörösbortól paprikától de állagra nem ezt vártam, így lehet a lecsót botmixerrel pépesítem... szégyenszemre.
Nem troll, sőt.
Igazság szerint nagyon szeretem a pörkölt bő szaftját és ezért sok hagymával akartam.
Vörös bor ízét is szeretem de elhagyható, ha emiatt maradt leveses.
Igazság szerint éjjel főztem ezért hogy ne süljön oda tettem több levet.
Elején pörköltem a húst szárazra kis színt adva neki.
Nem tudtam hogy utána is kell visszapirítani. Meg hogy ez ennyire jelentős a pörköltnél.
Igazság szerint ez tévesztett meg akkor....
https://www.youtube.com/watch?v=Sz14YKn_RM0
12:40-től 13:10-ig
Ettől független nem értem miért maradt kemény a hús?
Valami öreg marhát kaptam vagy mi?
A 6-os válaszom 2-3. bekezdésében ott van, hogy miért "botor" dolog nem lepirítani többször.
(Csak beletekergettem a videóba ide oda, de így is több hibát láttam benne!
Mondom ezt úgy, hogy mesterlevelem pont nincs, de állok úgy szakmailag, hogy akármikor kritizálhatom az úriembert.)
Ami a keménységet illeti, igen. Másra én se tudok gondolni.
Sajnos nekem is volt már "szerencsém" olyan marhához, hogy 6 óra főzés után is állkapocs erősítésre volt csak jó.
Annyit még, hogy nem tudom a kolléga tett e bele par.pürét, nincs kedvem most végig nézni, marhába elvileg kell.
Viszont csak befejezés előtt 10-15 perccel érdemes beletenni!
Gyakorlatilag teljesen puha is lehet a hús, mert valamennyire "visszaedzi".
Ha meg éjszaka aludni akarsz főzés helyett, legközelebb inkább dobj oda egy húslevest. :)
#13
"Valami öreg marhát kaptam vagy mi?"
Vagy nem megfelelő húsból készítetted. Nem minden jó mindenre.
Pörkölt/gulyás lábszárból, vagy marhanyakból a legjobb.
...
És nem mondod komolyan, hogy attól a szürke lében lotyogó katyvasztól kaptál gusztust a marhapörkölt főzésre, amit linkeltél!
Legközelebb így csináld:
16, de bármilyen részből csinálja, ha nem kőkorszaki, 5 óra alatt bármi felpuhul.
Amúgy a te videódba is belenéztem...
Komolyan mondom, szerintem el kéne kezdenem youtube-os tartalmakat gyártani.
Ezt is odáig néztem, hogy a félkegyelmű majma belekúrja a parpürét az elején! :D)))) Hagy főjjön tripla annyi ideig! XD)))
utólag bele a hagyma, mint a törököknél az ormán kebab, jóvanazúgyhe!
Tarhonyához 2-szeres mennyiségű víz! Gratulálok! Főtt hagymával! Jó Isten!
Tipikusan mikor a hülye okoskodik!
Hogy az ilyenek honnan veszik az önbizalmat, hogy akár egy vajas kenyeret is közzé tegyenek?
A húsod visszakeményedett. Kiszárítottad teljesen.
A kocsonyalé engem megdöbbentett. Az honnan jött?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!