Miért mondják sokan azt hogy jobban megéri nekik rendelni menüt mint főzni?
Pár ismerősömtől hallom, hogy teletálról vagy vendéglőből rendelnek menüt 1500-2000Ft/adagért, mert azt olcsóbb. Két főre az 20000Ft/ hét (5nap).
Itthon megfőzve kb fele..
51-es!
Ez most hogy jön ide? A kérdés az, hogy mi éri meg jobban, otthon főzni, vagy rendelni. Nem az, hogy miért 4000 Ft a rántott hús az étteremben.
53-as!
Sajnos te nem érted a kérdést.
Igaz, gondolhattam volna, mert nem tudtál választ sem írni.
55-ös!
Nem vájkálás, csak egy kérdés, hogy miért mondja azt, hogy megéri. Arra költi a pénzét, amire akarja, de a kérdés arra vonatkozik, hogy miért éri meg.
Pl ha home office-ban dolgozol, az sem azt jelenti, hogy 11-kor nekiállhatsz főzni, olyan, mintha az irodában dolgoznál, előző délután (munka után) főzöl. Mégegyszer felhívnám a figyelmet, hogy a megéri, vagy a megteheti nem ugyanaz, attól, hogy megteheti, még drágább rendelni, csak nem számít. Inkább pihen, vagy teniszezik, moziba megy, rajzol, stb.
De meg is érheti, ha pl munkaidő után otthon a főzéssel töltött idő helyett dolgozik valamit, amivel többet keres, mint amennyit a főzéssel megspórol.
Nem Magyarország. Tegnap rendeltem 4 személyre, 32 euro volt. Konkrétan nasi -ez fűszeres rizs- 4 sate mogyorókrémes csirkenyárs, 6db csirkeszarny, egy adag Kung Pao csirke rizzsel. Maradt belőle, 2 személynek elegendő.
Ha négy személyre akarom ezt elkészíteni, akkor kell kb 600gr csirkemell filé, ez 8.98 euro. Egy doboz sate szósz, 3,29. Zoldsegkeverek a rizshez 1.99. Csirkeszarny 3,49. A szoszhoz kell egy üveg szójaszosz, az 2,55, rizsecet, az 2,89, hoisin szosz 2.29. Brokkoli 2,59, mogyoró 0.85. Kroepoek 1.16 Rizs, 1.99. Ez összesen 32.07. A szoszokbol megmarad kb a fele, a rizsből is mondjuk 3/4 , de egyszer még kell venni ahhoz, hogy használni tudja az ember. A wok olajat, sót, egyéb fűszereket nem számoltam. Azt sem, hogy mennyi energia -áram, gáz, víz- mennyi idő-bevásárlás, előkészítés, elkészítés menne el rá. Bizony, néha jobban megeri rendelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!