Miért mondják sokan azt hogy jobban megéri nekik rendelni menüt mint főzni?
Pár ismerősömtől hallom, hogy teletálról vagy vendéglőből rendelnek menüt 1500-2000Ft/adagért, mert azt olcsóbb. Két főre az 20000Ft/ hét (5nap).
Itthon megfőzve kb fele..
Van olyan, aki úgy gondolja, hogy neki többet ér, hogy a szabadidejének egy részét nem főzéssel tölti. Pl az emberek elmennek kirándulni, sportolni, masszőrhöz, moziba, színházba, nyaralni, kiállításra, sétálni, stb. Anyagilag ezek sem érik meg, mégis használható az a kifejezés egy-egy ilyen programra, hogy megérte eljönni. Tehát az ételrendelésre úgy kell érteni, hogy megéri, hogy megér plusz 10-20-30ezer forintot, hogy nem kell főzéssel kínlódni.
Az otthon főzésnél van holtidő is, amikor otthon kell lenni, de sül a sütőben az étel, addig tud az ember mást csinálni. Ezért nehéz igazságosan kiszámolni a főzésre fordított időt, aki utál főzni, az azt mondja, hogy napi 3 órát nem fog ácsorogni a konyhában, aki szeret, az meg úgy fogja fel, hogy fél óra előkészítés, meg utána fél óra elrakodás, mosogatás.
Tisztán anyagi szempontból meg mindenkinek egyénileg kell kiszámolni. Akinek olyan a munkája, hogy tud a rendes munkaidején túl annyi időt dolgozni amennyi ideig főzne és ezzel többet keres, mint amennyivel többe kerül a rendelt étel, annak anyagilag is megéri.
A csórók főznek, a gazdagok főzetnek.
Mindig is így volt, mindig is így lesz.
Miért olyan nehéz ezt elfogadni?
az otthoni főzés praktikus, ízlés szerint készíthető...de olyan változatosan nem tudok főzni, mint a házhozszállított ételek...
De nem is ez a lényeg, hanem a mosogatás, a gázhasználat, ilyen-olyan serpenyő, lábas, fazék, kukta..
Jó, tudom, egy paprikáskrumplinak elég egy lábas is...
Szóval jó a házhozszállítás is(olyan izgi, aztnap mit eszek)de az otthoni főzés sem megvetendő..
Az verseny állása(nálam) 1:1
"csórók főznek, a gazdagok főzetnek
Ja, nagyon jó olyan "gazdagnak" lenni, aki mindennap az 1500-2000 forintos Teletálas menüt veszi és leveskockás húslevest, borsólevest, sárgaborsófőzeléket, 1 db rántott húst meg natúr rizset eszik ennyi pénzért.
Konkrétan, nem is ennék folyamatosan ilyen tápanyagszegény, unalmas menüt napi szinten. Amit én megfözök, az meg inkább 3-4 ezer forint lenne naponta étteremből.
39-es, ez mekkora baromság. Az a 35 nem tiszta profit, oszlik a dolgozók közt, stb. Szóval ha a főzés árába beleszámít a villany ára, akkor akkor ebből a 35-ből meg lejön a gépek karbantartása, a jármű tankolása, stb.
Másrészt megint abba a hibába esel, mint itt sok válaszoló. A dugulás elhárítók nem dolgoznak 24/7-ben. Ha lejárt a munkaideje, akkor akkor sem keresne pénzt, ha főzne, hegyet mászna, vagy tigrist idomítana.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!