Miért mondják sokan azt hogy jobban megéri nekik rendelni menüt mint főzni?
Pár ismerősömtől hallom, hogy teletálról vagy vendéglőből rendelnek menüt 1500-2000Ft/adagért, mert azt olcsóbb. Két főre az 20000Ft/ hét (5nap).
Itthon megfőzve kb fele..
"Másrészt megint abba a hibába esel"
Nem, itt te esel egyedül abba a hibába, hogy nem bírsz valamit felfogni és azt hiszed, hogy mindenki más a hülye.
Közben meg ritka korlátolt ember, de nyugodtan főzőcskézzél, én legalább el tudom fogadni, hogy neked meg a kérdezőnek ez az alfa meg az omega.
41-es!
Ki kell számolni, hogy a duguláselhárítók mennyit keresnek az utazási időt, költséget, rezsit,autó és eszközök amortizációját, járulékokat beleszámítva.
Ha valaki keres havi nettó 2milliót napi 8 óra munkával, de nincs lehetősége túlórázni, 4 órakor hazamegy, akkor sem éri meg anyagilag rendelni neki.
Más jelent az anyagilag megéri, vagy a nem okoz problémát megvenni.
38-ast meg kell védenem, ez nem gurméság kérdése. Aki normális, változatos házi koszton nőtt fel, ami nem merül ki a vegetalevesben meg a panírozott, gyorsfagyasztott, mechanikusan csontról lefejtett húspogácsában, annál előfordulhat hogy egy átlagos kifőzde ízvilága és minősége nem megfelelő. Én nem vagyok álszent, rendeltem sokszor pont az időspórolás miatt, de sem összetételében, sem ízvilágában nem túl magas a minősége ezeknek a kajáknak. Gyakran nem is laktam jól tőlük. Rendszerint én több zöldséget és minőségibb húst használok, erősebben fűszerezek, de kevésbé sózok.
Abból a szempontból nagyon árnyalt a rendelés vs főzés kérdése, hogy ki mihez szokott. Ha valaki otthon is ezt és így enné, és baromi kényelmetlen főzni, annak tényleg megérheti, hiszen a kényelmét megfizeti ezzel. Nekem mélyen kéne a zsebemben nyúlni ahhoz, hogy a saját kajáimat lássam a tányéron viszont, így inkább főzök, mert lényegesebben olcsóbb, és inkább költök minőségi alapanyagra, mint összetételében és ízvilágában (számomra) nem megfelelő kajára.
Hogy ennek a bonyolultságát tovább fokozzam: amikor valaki feltette itt kérdésnek, hogy félnek e a pékségek az otthon sütő házi pékektől, akkor simán rávágtam, hogy szerintem nem. Ugyanis nekem sem éri meg heti 2x hajnalban felkelni és nekiállni fél órát dagasztani meg sütőt kapcsolni két db kifliért, mert kb ennyi pékáru fogy. Ha elfogy egy kg kenyér meg egy tepsi kifli minden nap, akkor beruháznék egy dagasztógépre és simán belevágnék. De igen, így nekem sem éri meg.
Szóval szerintem mindkét oldalnak van igaza, csak más prioritások vannak.
Uff.
Mert ha jól keres, megéri, pont.
Addig sem kell a konyhában állnia, hanem csinálhat, amit akar.
46-os!
Nem éri meg annak sem, legfeljebb nem okoz problémát.
38-as vagyok, nem érzem magam gourmetnak azért, mert napi szinten azért normálisabb ételekre van igényem, mint ezekre a menzajellegű kajákra.
Én is megeszem ilyen ételeket, de nem mindennap és nem is egészséges, alig van bennük tápanyag. Arról nem beszélve, hogy 1 tál borsóleves+sárgaborsó főzelék kb. 400 forintból kijön, ezért fizessek 1500-at? Hát akkor már majdnem napi ezrest takarítok meg, az két főnek számolva havi 40 ezer, annyira nem kevés szerintem.
De mondjuk továbbra sem ez a napi menünk, nekem elképzelhetetlen ilyen egyoldalúan táplálkozni.
És a gépek, berendezések árát sem számoltad bele. Tudom-tudom, most háborogsz, hogy képzelem ezt, de te írtad, hogy kőkeményen csak a pénzről szól a kérdés. És nincs ingyen a tűzhely, nekünk tavaly romlott el végleg, 160 ezer ft volt, idén vettünk fagyasztószekrényt a kert meg az állatok miatt, 380 ezer volt, meg ott a sima hűtő is. Akkor ott van a mosogatógép, egyéb konyhai eszközök. Tudom, most azzal jössz, hogy minek ezek, kézzel mosogatsz, kézi habverőt használsz, kinti tűzön főzöl, pincében tartod a húst jégtömbök között...
Mellesleg nem mindegy, hol lakik az ember, pince és erkély nélküli lakásban ugyan hol tárolsz zsák krumplit, meg 10+ kiló húst?
Mondom ezt úgy, hogy én is főzök minden másnap, menüt tervezek, kertet művelek, tartósítok. De vannak hetek, amikor rendelem a kaját.
Rendkívül szűk látókörűségre utal, hogy nem látod be, csak azért se, hogy a menüzés megéri sok-sok embernek, családnak, neked meg nem. Pont.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!