Miért mondják sokan azt hogy jobban megéri nekik rendelni menüt mint főzni?
Pár ismerősömtől hallom, hogy teletálról vagy vendéglőből rendelnek menüt 1500-2000Ft/adagért, mert azt olcsóbb. Két főre az 20000Ft/ hét (5nap).
Itthon megfőzve kb fele..
De milyen saját munkadíjjal 22-es?
Neked most fizetnek azért, mert gyakorizol főzés helyett?
23!
Nem engem kérdeztél ugyan, de gondolkodj már egy picit logikusan.
Az idő pénz. Nem, ez nem azt jelenti, hogy kapsz a fozesert pénzt, hanem azt, hogy az arra fordított időt másra is használhatnád.
Nem írtam, hogy én is ezt követem, csak válaszoltam a kérdésre.
Pl. vállalkozó és ő dönti el mennyit dolgozik. Vagy alkalmazott és van lehetőség túlórára. Vagy egyik se és csak gondoltatban mérlgeli, hogy kifizeti a kész ebédért ezt a díjat és pihen, vagy "dolgozik" (főz) érte és akkor ennyivel több marad a zsebében.
"Az idő pénz"
Ez így önmagában nem igaz.
A boltban nem tudsz fizetni az időddel, de azzal a 20 ezer forinttal, amit pl. a kérdező írta felvetésében, hogy annyit megspórol főzéssel, azzal tudsz fizerni.
Az idő a többség számára csak elméletben pénz, gyakorlatban nem. Lehet pihenni főzés helyett, persze, de itt pénzbeli spórolásról volt szó, nem időbeliről.
Mindenki azt csinál, amit akar, de azt azért vadnak érzem kissé, hogy itt gyakorin mindenki CEO agysebész top vállalkozó, aki óránkét 6 csilliárdot keres és még szrni is direkt csak heti egyszer megy, hogy kimaxolhassa a munkát.
Ja, persze. Gyakorin okoskodni van idő, akkor nem veszít milliókat percenként, de minden máson időt kell sórolni. Miért érzem azt, hogy itt... nem mindenki mond igazat? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!