Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslágyítás, klopfoló, húspuhí...

Húslágyítás, klopfoló, húspuhító, tenderizer vélemények?

Figyelt kérdés

Hús puhítással, klopfolással kapcsolatban lennék kíváncsi a véleményetekre. Interneten több féle eszközt találtam, de nem tudom melyiket érdemes választani (otthon csak a hagyományos régi fa klopfoló van csak azt ismerem).


Használta valaki az alábbi termékeket vagy bármit ami ezekhez hasonló? Mi a véleményetek róla? Illetve mihez használjátok?


[link]

[link]



2022. dec. 29. 13:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Ezek bóvlik.roszlazitó vagy hússzövő gép.nagykonyhai. van kézi tekerős vagy gépi.akkora rántott húsokat tudsz készíteni hogy be teriti a tányért.és nagyon puna lesz.mindenki nálatok akar majd rántotthúst enni.ha ügyes vagy találsz a neten alig használtat.
2023. jan. 16. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez pont ugyanazt csinálja mint a rostlazító. Az üzemi annyival másabb, hogy gyorsabb. De nem háztartásba való.


Ez igazából nagyban függ attól, milyen hús, és milyen felhasználásra kell.

Otthoni használatra igazából még mindig a klopfoló a leguniverzálisabb, sőt, nagykonyhán is, csak ott néha nincs arra idő, azért kell gépesíteni. Viszont gépesített klopfoló nem létezik, csak húslazító.


A végeredmény... hát, igazából nem mondanám jobbnak. Mondjuk egy hátszínhez, vagy tartjához jó lehet.

Viszont pont fordítva van, mint ahogy az 1-es mondja, nem tudom honnan vesz ilyen sületlenségeket, pont hogy nem terül ki a hús.

Józan paraszt ésszel gondolj már bele, ugyan mitől terülne ki?

Ezernyi millió apró vágást csinál a húsban, anélkül, hogy a felületét megnövelné.

Ez a legnagyobb különbség a klopfolóval szemben, egy húslazító (gépi, vagy ilyen kézi, mindegy) után a hús, pláne sütés után nagyon kicsinek látszik, mivel a vastagsága megmarad.

Pont ezért nem használják éttermekben.

Üzemi konyhán talán, de ott is csak az idő spórolás miatt.


Őszintén szólva, én azért egy pár százezer adag ételt legyártottam már életemben, de eddig megoldottam ilyen késes lazító nélkül.

Ki lehet próbálni, de csodát ne várj.


A másik meg nem lazító, hanem pác injektáló. A pác... az is olyan, hogy rengetegen félreértik, sőt, olyan millióból 1 ember tudja, hogy melyik pác mire való, ezzel 99%-ban inkább ízesíteni lehet, mint puhítani.

Nem a páctól lesz puha egy hús. Mármint 100 féle pácból mondjuk 2 puhít valamennyit a húson, de az se föltétlenül igényel injektálást.

Ez ízesítésre kiváló.

De nem szelethez használnám, mint a képen, ugyan mi indokolná, egy szelet húst simán a felületén be lehet ízesíteni.

Ez egészben sült húsokhoz jó!

2023. jan. 16. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos választ! Sokat segítettél!!!! :)
2023. jan. 23. 10:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!