Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A szódaviz tényleg jó húspuhitó?

A szódaviz tényleg jó húspuhitó?

Figyelt kérdés
Ha berakom sütés előtt egy nappal légmentesen zárt zacskóba a húst úgy hogy ellepi a szódaviz a szénsav tényleg megpuhitja a húst?

2012. jan. 28. 17:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem igy kell csinálni.. Amikor főzöd a húst és még sokára is kemény akkor 1dl szóda vízet kell hozzá adni.

Vigyázz az ásvány víz nen jó mert teli van különbözö kémia anyagokkal,foszpor,magnézium ,stb ezért a hő hatására reakcioba lép,és rossz ízű lehet tőle az étel..

2012. jan. 28. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

a savak puhítják a hús rostjait, de a szódavízben való áztatást mégsem ajánlom.

pácokkal nagyon finom húsokat lehet készíteni. a mustár a kecsap a citromos-olajos vagy joghurtos pácok nagyok kedveltek és finomak.ezek beleivódnak a húsba és nem áztatják el, mint a víz.

2012. jan. 28. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!