A palacsintatésztába nem kell tej is és szódavíz is igaz? Csak az egyik?
Keverve kell. Tiszta tejből képtelenség megsütni, egy pillanat alatt odaég. Tiszta vízből meg nem igazán finom.
A szódavíz egyébként sima csapvízzel is helyettesíthető, úgy is jó lesz.
A karalábékat meg nyugodtan keverd :)
Inkább több tejet kell bele tenni, a végén pedig egy kis szódával hígítani.
Én, ha 1,5-ös tejet használok, nem is teszek bele szódát, csak tejjel hígítom. Meg egy kis olajat is teszek a tésztába, lágyabb lesz tőle. Bejön, mert sokan csodájára járnak ez extravékony palacsintáimnak. :)
Sütőport nem teszek bele. Viszont néha szoktam kelt palacsintát csinálni élesztővel.
ma 16:44
Ez azért nem biztos. :) Egyáltalán nem lesz tejjel nyúlósabb, vagy keményebb, mint szódával. Legalábbis nekem nem lett. Ha valakinek másnapra nyúlós lesz, az valamit rosszul csinál. Az állagában nem volt különbség, de nekem a tejes változat ízlett csak. De sokan vannak, akik a vizeset szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!