Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rántott csirkeszárnyhoz...

Rántott csirkeszárnyhoz hogyan használjam a húspuhítót?

Figyelt kérdés
az van h eddig mindig meg volt főzve a csirke mielőtt ki lett rántva, de igy sok gáz fogy el. ha panírozás előtt beszórom húspuhítóval akkor el tudom érni h igy is puha legyen a hús, és ne rágós ? ha igen mennyit használjak v hogyan ? eddig még nm használtam ilyet és nem tudom :S

2013. márc. 31. 17:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A csirkeszárnyra semmiképpen nem szükséges húspuhító. azt kemény, rostos húsokhoz használják, aki használja.

Simán sózd be a szárnyakat nyersen, és normálisan panírozd be. hidd el, hogy át fog sülni.BŐ forró zsiradékba tedd, pár perc múlva fordítsd is meg, hogy összekapja a prézlit. ezután pár percig fedő alatt süssed.

utána már érzed, hogy a villa a csontig beleszalad, nem jön véres lé, a színe szép aranybarna, akkor már jó is lesz.lehet, hogy többször is meg kell fordítani, hogy szép egyenletes legyen.

2013. márc. 31. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Ne használj húspúhitot : helyette ha fokhagymás tejbe áztatod a rántani való ízt jobb íze lesz puha marad a hús .. Ha nem fritőzben sütöd akkor fedő alatt süsd ..
2013. márc. 31. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, azt a tejeset is kipróbálom, bár eredetileg csak mustárral akartam.. :)
2013. márc. 31. 17:35
 4/11 A kérdező kommentje:
és a tejbe kb mennyi ideig áztassam be ? pár óra elég?
2013. márc. 31. 17:39
 5/11 anonim ***** válasza:
62%
Hm..májat szoktak tejbe áztatni, de szárnyat? Ilyet még nem hallottam. Szerintem inkább csak sózd be fűszersóval, aztán panírozd, majd bő olajban sütheted.
2013. márc. 31. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Én is ugy szoktam mint 2 es válaszoló ,minden rántani való húst beáztatok .csirke szárnyt ,csirke comb , májat pulykamell ,csirkemel, karaj , borjú stb .


1-2 órára áztasd a fokhagymás tejbe . de akár egész éjszaka is ázhat .

2013. márc. 31. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Most ugye vicceltek?! A csirkeszárny kb 3 perc alatt puhára sül.....
2013. márc. 31. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem viccelünk : de jobb ízt ad neki a fokhagymás tej és puhább lesz ..
2013. márc. 31. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

A mustáros pác jó ötlet. a húsokat bekened borsos mustárral, és karikára vágott hagymával lerakva, lefóliázva hagyon pár órát állni. utana leszeded a hagymát, és rendesen bepanírozod a szárnyakat.

savas közegben minden hús puhul, így mellé nem foghatsz, és ráadásul ízletes lesz a rántott csirkeszárnyad.

Forró olajban süsd ki, egy ideig fedő alatt, de pár perc után már lehet forgatni, a puhulásig, illetve a pirulásig. hamar megy, nem kell neki sok idő.

2013. márc. 31. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Ez a fokhagymás áztatás csak annak jó, aki szereti a fokhagymát, mi nem szeretjük, és amikor egyszer vendégségen így tették elénk, hát nagyon meg is lepődtünk, nem ízlett egyáltalán. A rántott hús simán elkészítve is nagyon finom, minek kell fokhagymázni? Van aki szerecsendiót tesz rá, meg mustározzák, meg még ezer féle módon figurázzák, szerintem a legjobb "hagyományosan" elkészítve.
2013. ápr. 2. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!