Normális hogy ennyire büdös a zsírszalonna olvasztása?
Anyám zsírszalonnát olvasztott tepertőnek, de leírhatatlan bűzzel járt a procedúra. A liba és kacsazsírnak is volt egy szaga de nem ilyen gyomorforgató.
Rossz lehet a szalonna vagy ez tényleg ennyire meleg hullabűzű normális esetben is?
Igen,nagyon erőteljes a szaga. Ezért disznóvágáskor mindig kint sütik üstben.
De azért nem mondanám bűznek.
Nyersen nem volt büdös?
Nyersen nem szagoltam meg, de dec 2-ig jónak kellene lennie a címke szerint.
Szotunk simán disznózsírral sütni de annak egész jó szaga van.
Dögszaga van?? Az nem normális!
Honnan van a szalonna?
Ha vákuum csomagolt, akkor normális, főleg ha vmilyen áruház láncból van. Ha simán a pultból, az is lehetséges, hogy nem egy friss darabot kaptatok (esélyes, addig nem rakják ki az új árut, amíg el nem fogy a kintlévő, vagy a ládákba előkészített pótlás). Alapjában véve tele van pumpálva vízzel és egyéb térfogat növelővel (+ a disznó se moslékon meg zöldhulladékon nevelkedett), ami hamar „kienged”, + az ide-oda cibálás felgyorsítja a bomlási folyamatokat. Amíg a szalonna engedi ki a levét, addig bizony kellemetlen szaga lesz. De a végén majd kiderül.
Esetleg anyud nem adott hozzá tejet? Az is rá tehet egy lapáttal a szagra.
Egyébként egy frissen vágott disznó szalonnájának kellemes illata van, maga az üst mellett is max. a töménysége miatt lesz kellemetlen, ahogy elöttem is írták.
A sima disznózsír készterméknek mondható, nem lehet összehasonlítani a szalonnával maga a víztartalma miatt se. Meg a zsírnál aztán lehet tudni, hogy megavasodott-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!