Lehet-e a tokaszalonnát úgy sütni mint a zsírszalonnát?
Figyelt kérdés
2011. márc. 4. 13:59
1/4 anonim válasza:
igen, de ha abálod, akkor finom abált szalonna lesz belőle (aminek a teteje pirospaprikás, fokhagymás)
2/4 anonim válasza:
Persze, ki lehet sütni, ugyanolyan zsír és töpörtő lesz belőle, mint akármelyik szalonnából. De soha olyan finom abált szalonnát nem lehet csinálni semmiből, mint a tokaszalonnából. Bő vízben megfőzöd (akkor jó, amikor a bőrébe könnyen belemegy a villa), besózod, ha kihűlt, minden oldalát bekened csípős törtpaprikával és a tetejét zúzott fokhagymával. Az illata miatt csomagold alufóliába, tedd a hűtőbe, isteni kaja!!
3/4 doboszoli válasza:
Meg ne próbáld!!
A tokaszalonna teljesen alkalmatlan zsírolvasztásra.
Kemény, "köves" szalonna, csak ég, zsírt nem enged, ill. csak minimálisat. A belőle sült tepertő összeragad, utálat ránézni.
Hidd el nekem, hetente sütök egy-kétszáz kiló zsírszalonnát.
4/4 doboszoli válasza:
Abáltnak tökéletes, pörcnek úgyszintén.
Füstölni is lehet, de a sózás előtt 10 percig főzni kell, vagy a forró zsírba dobni, másképpen ehetetlenül rágós lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!