Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen íze van a csicseriborsó...

Milyen íze van a csicseriborsónak, illetve milyen ételt lehet csinálni csicseriborsóból?

Figyelt kérdés
Van itthon egy vagy 15 konzerv csicseriborsó,és mivel még nem ettem olyat, ráadásul főzni se tudok,így nem tudom,mihez kezdhetnék vele.

2022. okt. 28. 16:30
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%
Hummuszt pld.: [link]
2022. okt. 28. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Az íze elég semleges, jól fűszerezhető.

Rengeteg mindent lehet készíteni belőle, lehet hogy jobban jársz ha receptoldalakon keresgélsz... Falafelt, hummuszt lehet csinálni belőle, de nagyon szuper currykbe, egytálételekbe is, vagy megpirítva salátába, stb.

2022. okt. 28. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
7%
Nyúltápot
2022. okt. 28. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
Most nem akarok hülyeséget kérdezni,de akkor nem hasonlít a rendes zöldborsóra az íze? Mert azt nagyon utálom,nem csak az ízét,de az állagát is.
2022. okt. 28. 16:37
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nejem csinált belőle fasírtot, jó volt.
2022. okt. 28. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Elég semleges íze van, ezért mindenképpen erős fűszerezést igényel. Az egyik vonal ez a hummusz-falafel, vagyis amikor a darálékból készül az étel, a másik vonulat amikor valamiféle curryt/ragut/egytálételt/levest főznek belőle (pl. az indiai konyhában, de az algéria konyhának is vannak ilyen csicseriborsós egytálételei).


Hummusz, falafel receptet számtalant találsz a neten, illetve rengeteg egyéb receptet is ha rákeresel.


Ilyen "curry" ragufélét pedig én úgy szoktam, hogy azt használom, ami van otthon. Tehát az alap hagymafélék apróra vágva, zsiradékon megpirítva, bőven fűszerezve, lehet keleties fűszereket használni, ízlés szerint csípőset is, arra pedig falatnyi kockára vágva karfiol, sárgarépa, krumpli stb., kevés pirítás után lefedni, hogy levet engedjen, majd felönteni vízzel/alaplével, hogy ellepje, de én inkább paradicsomlét vagy kókusztejet használok. A végén mehet bele a konzerv csicseri. Bármelyiket el lehet hagyni, vagy lehet lencsével variálni (barna lencsét az elején tedd bele, ha az félig puha mehetnek a zöldségek, vöröslencse mehet a csicserivel együtt a végén, 10-15 perc alatt megpuhul).


Ilyen tocsogós ragu lesz belőle, ragacsosra főtt rizzsel, de mi tésztával is szoktuk enni.

2022. okt. 28. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más íze van, mint a zöldborsónak.
2022. okt. 28. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmi köze a zöldborsóhoz.

Beketeheted bármilyen raguba pl bolgnaiba vagy valamilyen szószos húsba.

A másik a humusz, fokhagymával, olivaolajjal, soval, borssal, egyeb fuszerekkel ledaralod es lehet bele zoldseget martogatni, vagy kenyerre kenni, vagy tortillába tenni

2022. okt. 28. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha valamihez akarod hasonlítani, akkor a szárazborsó, bab, lencse kategóriában mozog, de nincs intenzív íze.

Rengeteg recept van a neten, nekem éppen a hummusz meg a falafel az, ami abszolút nem ízlik, salátákba, currykba viszont igen.

Egy dobozt nyiss ki, próbáld meg, hogy neked hogy tetszik.

2022. okt. 28. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
így van, ízre leginkább egy ízetlen babhoz hasonlít. a fűszerezés adja meg a fő vonalat
2022. okt. 28. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!