Szoktatok heti menüt tervezni? A napi főétkezésekre gondolok(ebéd/vacsora)
Nem szoktam, de jó ötlet.
Mindig délután, munka után, sokszor már a boltban bolyongva a napi bevásárlás során találom ki, hogy mit főzzek vacsorára, ami másnapi ebédre is jó. Az aznapi hangulat dönt, esetleg az aktuális akciók, aktuális kínálat segít dönteni. És ezt mindennap újra.
Részben. Ebédet mindig. És mindig 2 vagy 3 napra főzve. Pl felírom hogy vasárnap főzök csirkepaprikást nokedlivel, az vas, hétfő, kedd. Utána keddet aláhúzom hogy aznal főznöm kell, pl kéksajtos csirkemell rizzsel, lesz szerdára, csütörtökre, péntekre. És szombat, vasádnapra csak annyit írok hogy vagy szombat delelott vagy pentek este fozes. De azt akkor szoktam kitalalni, fokent maradekokbol meg ami a fagyasztoban van.
Figyelek a tervnel hogy pl szerdara ne jusson fozes mert akkor mindig 9 utan erek haza.
Reggelit és vacsit nem szoktam tevrezni vagy ritkán. Ha pl bontok egy tortillát, amiben 6 db van, akkor azokat elsoztom hogy oar napon belul elfogyjanak (egyedul lakom). Vagy ha sutok mondjuk zabos turos tepsis sutit amit en reggelire szoktam, akkor azt is beirom annyi napra amire jut.
Reggeli nekem sajtkrem, sonka, házi kenyér és zöldseg. Ezeket tartok otthon. Havi párszor csinálok gofrit. De ezeket nem tevrezem
Akciók alapján vásárolok és ahhoz tervezek heti menüt, mert egyébként csak a kajára meg a rezsire dolgoznánk.
Most egyébként a 300 literes fagyasztót esszük ki, annak alapján van menüterv, mert részben nem tudni mi lesz a villannyal, másrészt nem éri meg hónapokig tárolgatni bármit is. Romlik a minősége, plusz egyre drágább lesz a hűtési költségek miatt a benne levő cucc.
Ha kifogy a fagyó, kihúzzuk és lesz vele ami lesz!
Tervezek venni egy kicsi fagyasztót, amiben max 2 hét alatt felhasználom az (akciós) alapanyagokat, vagy a maradék kész kaját tudom lefagyasztani.
2 hét és nem több!
Annyira tervezek előre, hogy ezt bármikor megváltoztathassam. Tehát ha mondjuk este eldöntöm, hogy a héten mindenképp szeretnék enni valami macerás kaját, akkor úgy vásárolok be, hogy a romlandó hozzávalókat kizárólag aznap veszem meg, amikor tudom, hogy lesz energiám/időm ezzel foglalkozni. Plusz ugye van az univerzális maradékmentő kaja, a pizza, azt úgy kb. kéthetente szoktam, hogy van a fagyasztóban mindig sajt, azt kiveszem, mielőtt megcsinálom a tésztát, aztán mire rendesen feljön a tészta, a sajt is kiolvad.
Egyedül élek, szóval kizárólag a saját igényeimet kell figyelembe vennem.
Nem. Nagyon pillanatnyi nálunk, hogy mit kívánunk. Nem egyszer volt, hogy este kivettük a fagyóból a kész ételt, hogy másnapra jó lesz. De másnap már egyáltalán nem kívántuk, helyette mást ettünk.
Arra szoktam figyelni, főleg újabban az árnövekedések óta, hogy ami romlandó, hamarosan tönkre menő van, azzal tervezek valamit készíteni.
Nagybevásárláskor szoktuk átgondolni, hogy kb. miket kívánunk, miket ennénk szívesen, és azokhoz vásárlunk. Ez olyan egy-két hétnyi főzést lefed. Aztán hogy ez mennyire valósul meg, már más kérdés. De még ha nem is pont azokat készítjük, akkor is van annyi hozzávaló, alapanyag így itthon, hogy vannak lehetőségek a főzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!