Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ha cukros ételekkel is tudom...

Ha cukros ételekkel is tudom tartani a cukrom (főetkezesek után Max 6,5) akkor miért kell kivonni a cukrot az etkezesből GDM-nél? Nem értem.

Figyelt kérdés
120 perces terhelésem 7,5 lett csak ajánlották a diétát. Tartom is a 160 grammot de le-le csúszik a Jegkrem, dinnye és nem dobják meg a cukrom 1 óra elteltével.
2021. júl. 16. 20:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom. Nekem 8,3 volt, de azért mert épp gyulladásban volt a szervezetem (láz, torokfájás) viszont ez senkit se érdekelt. Kértem egy ismétlést, erre kiröhögött az orvos és szó szerint Azt mondta ha megfeszülök akkor sem csinálja újra,fogadjam el hogy cukorbeteg vagyok. Rám eroltették a vércukor merot stb... Én is bármit ehettem semmi nem dobta meg a cukromat azóta se. De ez senkit nem érdekel... Szóval itt vagyok én gdm-es volt kismama, akinek azóta is jó a cukra es a babám se cukrosan szuletett. Félre diagnosztizáltak és a véleményem se hallgatták meg, csak körbe röhögött, hogy fogadjam el. 😂
2021. júl. 16. 20:36
 2/15 anonim ***** válasza:
41%
Nem vagy GDM-es, így nem lehet értelmezni a kérdést.
2021. júl. 16. 20:36
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
1-es, ha valaki nem cukros, akkor nem megy fel a cukra. Akkor sem, ha mindene be van gyulladva.
2021. júl. 16. 20:37
 4/15 anonim ***** válasza:
63%
5 orbosbol 3 mondta ugyan ezt. A másik 2 pedig nem tudott mit hozzá fűzni. Én mivel nem értek hozzá, így gondoltam biztos úgy van ha ennyien mondják. Lett csinálva magánba egy új terhelés, és jéé ott már nem voltam "cukros". És ugyan úgy ettem ittam ahogy addig is.
2021. júl. 16. 20:41
 5/15 anonim ***** válasza:
32%

#4 Mennyi lett magánban a terhelt érték?

Kérdező, ettől függetlenül az inzulinszinted nagyon megdobja és az sem egészséges.

2021. júl. 16. 21:03
 6/15 anonim ***** válasza:
45%

Nekem 8,2 lett a cukorterhelésen a 2 órási értékem.

Kaptam cukormérőt, 160 grammos diéta stb

Gondoltam először megnézem nekem mi az ami felviszi a cukrom...

Szó szerint semmi

Ugyanazt eszem amit eddig. Péksüti, rántott hús stb stb

Ugyanúgy mérem napi 6xor a cukrom sosincs 6 felett sem az érték

Úgyhogy én eszem amit kívánok

🤷‍♀️😂

2021. júl. 16. 21:24
 7/15 anonim ***** válasza:
59%

Előbb van a cukorcsúcs ha direktbe cukrosat esztek, azért volt már a helyén addigra. Aztán lehet, hogy előtte fél órával meg magas volt. De ti tudjátok. Ha ti tudtatok nyugodtan jégkrémet enni úgy, hogy egy csepp esély is volt rá, hogy a babának esetleg árthat, hát egészségetekre. Azért ha valaki a gyerekéért sem képes önmérsékletet tartani...

Nekem is éppen, hogy határ fölött volt a terhelés, de nem éreztem magam olyan vagánynak, hogy jobban tudjam. Nekem valahogy elég fontos volt hozzá a gyerekem. Szerencsére nem vagyunk egyformák.

2021. júl. 16. 21:31
 8/15 anonim ***** válasza:
57%

A cukros dolgoknál simán megvan a rizikója, hogy hamarabb van a cukorcsúcs, és nem 1 órával evés után, hanem mondjuk 20-30 perccel utána ugrik egy nagyot, és mire te méred, addigra már lefelé megy, de előtte produkált egy irgalmatlanul rossz mérést. Az a baj ezzel, hogy így megtáncoltatja a vércukorszinted és ez nem tesz jót se neked, se a babának. Érdemes lenne egy-egy fagyi vagy dinnye vagy akármi "bűnös" dolog után kb 10-20 percenként rámérni, lehet, hogy meglepődnél.

De amúgy meg persze létezhet olyan, hogy félrediagnosztizálnak. De most őszintén, tényleg olyan nehéz ezt a pár hónapot kibírni péksüti meg fagyi nélkül? Amikre ráadásul léteznek cukormentes, a szénhidrátdiétába teljesen jól beilleszthető alternatívák. Tudom, én is GDM-es voltam, csak diétáztam én is, és én is nyáron voltam terhes, mégsem kellett totál lemondanom mindenről, csak ésszel integráltam be a napi étkezésembe (pl a SingleZero fagyik tök finomak és abszolút beleilleszthetők egy kisétkezésbe vagy ebédnél kiszámolva a CH-tartalommal desszertnek meg hasonlók). Nyilván macera meg senki se akar ezzel pötsölni, én is azt reméltem, hogy félrediagnosztizáltak (sajnos nem), de még ha így is lett volna, komolyan ez a néhány hét (még csak nem is 9 hónap, mert félidő után terhelnek) annyira megerőltető a babád érdekében? Főleg, hogy ez a fajta diéta akkor is jót tesz az embernek, ha nem terhes, nemhogy még így.

2021. júl. 16. 21:34
 9/15 anonim ***** válasza:
40%

#5 magánban jó volt az inzulin is és a cukor is 6,6.

#7 nekem egyáltalán nem volt megterhelő úgy táplálkozni, ahogy azt a diéta eloirja. Nekem személy szerint sokkal többet ártott mint segített volna. 4 nap alatt fogytam majdnem 8kilót és 4keresztes aceton volt a véremben. Nekem kijelentették hogy SEMMI CUKOR. hát ennyit tett. Az aceton meg árt a babának mert az egy termelt MÉREG. én figyeltem a gyerekre minden erőmmel,es nem magammal voltam elfoglalva. Sose ettem, sose ittam semmit ami a babának ártott volna. De amúgy se iszok sose colát se üdítőt csak talán havi 2x, 3x és nem eszek édességet se semmi pékárut mert nem szeretem. És így is elvileg cukros voltam,de érdekes, hogy csak terhelésen voltam az. Utána bármikor mértem, bármit ettem, ittam sose ment fel.

2021. júl. 16. 22:07
 10/15 anonim ***** válasza:
70%
Sziasztok. Nekem az orvos mikor legutóbb voltam azt mondta sok minden befolyásolja a terhelés eredményét. (az hogy végig ülöd e azt a 2 órát vagy futkozol fel és le, az hogy mit ettél mit ittál, milyen egyéb betegséged van vagy hogy épp ideges és stresszes vagy e.) szóval nem lehet 1 eredmény miatt felállítani egy diagnózist, ugyan úgy mint hogy nem vagy magas vérnyomásos, csak azért mert egyszer magasabb mint szokott.
2021. júl. 16. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!