Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ha cukros ételekkel is tudom...

Ha cukros ételekkel is tudom tartani a cukrom (főetkezesek után Max 6,5) akkor miért kell kivonni a cukrot az etkezesből GDM-nél? Nem értem.

Figyelt kérdés
120 perces terhelésem 7,5 lett csak ajánlották a diétát. Tartom is a 160 grammot de le-le csúszik a Jegkrem, dinnye és nem dobják meg a cukrom 1 óra elteltével.
2021. júl. 16. 20:23
1 2
 11/15 Derjaderja ***** válasza:
59%
8-cal értek egyet, a dinnye meg a fagyi vsz korábban csinál cukorcsúcsot.
2021. júl. 17. 00:24
 12/15 anonim ***** válasza:
51%
10essel értek egyet, kicsit fura hogy egyetlen alkalom után már rögtön ijesztgetnek sok helyen, ahelyett hogy megismételnék a vizsgálatot vagy csak simán javasolnák h kevesebb gyorsan felszívódó ch-t együnk. Arról nem is beszélve hogy sokak esetében nem életszerű hogy bezabálunk cukorból, majd két órán át nem mozgunk... az hogy ilyen körülmények között felmegy a vércukor, nem jelenti hogy normál étkezés és normál mozgás mellett is felmegy.
2021. júl. 17. 06:40
 13/15 anonim ***** válasza:
68%
Kedves Kérdező! Én azért egy fagyi vagy dinnye után rámérnék 15 perc, 30 perc és 45 perc múlva...
2021. júl. 17. 07:14
 14/15 anonim ***** válasza:
32%
Pont azért kell ülni utána két órát, hogy a rendes terhelés eredményét kapják meg, nem azt, amit már lenyomott a mozgás. Legyen már életszerű egyszer végigülni. Otthon nyilván nem kell. Arra van ez kitalálva, hogy lássák, mennyire nyomja fel a cukor. Meglepő, mi?
2021. júl. 17. 07:51
 15/15 anonim ***** válasza:
64%

Nekem is azt javasolta a "nagyon okos" dietetikus, hogy bár 200 g szénhidráttal+zsírral amennyit bírok fogytam és amúgy jókat mértem, azért legyen csak 170 g. Meg hogy bár nekem reggel nem megy föl semmitől, a vacsoránál meg sokkal inkább hajlamos, azért csak csoportosítsuk át azt a szénhidrátot estére. Azon is kiakadt, hogy a 40 g nagyrészt lassan felszívódó szénhidrátot és sok rostot tartalmazó uzsonnámban volt 2, azaz kettő gramm hozzáadott cukor. Én nagyon becsületesen kipróbáltam, amit előírt, de nem elég, hogy rosszul voltam tőle, még rosszabbakat is mértem a kevesebb bevitt szénhidrát ellenére. Úgyhogy kerestem egy másik dietetikust, aki megállapította, hogy az én mozgásmennyiségemmel meg magasságommal marhára nem kéne 200 g-nál kevesebb szénhidrátot enni tartósan, sőt inkább többet kéne. Átvariáltuk az étrendet (vagy inkább vissza, mert amit eredetileg ettem, az lényegében tökéletes volt), azóta minden oké, 80%-ban 6 alattiakat mérek és már nem fogyok.

Egyébként - még a terhesség előtti méréseim alapján - a legmagasabb vércukorszint nálam valahol 30 és 45 perc között szokott lenni lényegében minden ételre az étkezés elejétől számítva. Szóval aki eszik gyorsan felszívódó szénhidrátot, annak érdemes 30 percnél is rámérni. De annyira nem kell izgulni, Európa többi részén 7,8 az 1 órás határérték, az USA-ban 8,6, nem világos, hogy nálunk miért alacsonyabb.

2021. júl. 20. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!