Ha cukros ételekkel is tudom tartani a cukrom (főetkezesek után Max 6,5) akkor miért kell kivonni a cukrot az etkezesből GDM-nél? Nem értem.
Nekem is azt javasolta a "nagyon okos" dietetikus, hogy bár 200 g szénhidráttal+zsírral amennyit bírok fogytam és amúgy jókat mértem, azért legyen csak 170 g. Meg hogy bár nekem reggel nem megy föl semmitől, a vacsoránál meg sokkal inkább hajlamos, azért csak csoportosítsuk át azt a szénhidrátot estére. Azon is kiakadt, hogy a 40 g nagyrészt lassan felszívódó szénhidrátot és sok rostot tartalmazó uzsonnámban volt 2, azaz kettő gramm hozzáadott cukor. Én nagyon becsületesen kipróbáltam, amit előírt, de nem elég, hogy rosszul voltam tőle, még rosszabbakat is mértem a kevesebb bevitt szénhidrát ellenére. Úgyhogy kerestem egy másik dietetikust, aki megállapította, hogy az én mozgásmennyiségemmel meg magasságommal marhára nem kéne 200 g-nál kevesebb szénhidrátot enni tartósan, sőt inkább többet kéne. Átvariáltuk az étrendet (vagy inkább vissza, mert amit eredetileg ettem, az lényegében tökéletes volt), azóta minden oké, 80%-ban 6 alattiakat mérek és már nem fogyok.
Egyébként - még a terhesség előtti méréseim alapján - a legmagasabb vércukorszint nálam valahol 30 és 45 perc között szokott lenni lényegében minden ételre az étkezés elejétől számítva. Szóval aki eszik gyorsan felszívódó szénhidrátot, annak érdemes 30 percnél is rámérni. De annyira nem kell izgulni, Európa többi részén 7,8 az 1 órás határérték, az USA-ban 8,6, nem világos, hogy nálunk miért alacsonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!