Ki hogyan kezdte a hozzátáplálást? Mikor? Mivel? Meddig kóstoltattátok az ételt a babával? És mikor váltottatok ki vele főétkezést?
Szia! Nekem koraszulottek voltak az ikerbabim, igy a kisfiammal 6 honaposan, a kislanyommal pedig 7 honaposan kezdtuk a hozzataplalast. Eloszor rizspepet adtam mindkettonek, aztan melle a gyumolcspureket; eloszor almat, majd kortet, banant. Folyamatosan kostoltattam veluk a zoldsegeket, eloszor leginkabb sutotokot, repat, cukkinit, edesburgonyat.
Amikor elkezdtuk, akkor csak 1 kanallal adtam nekik kostolni. De nem is szabad tobbet az elejen, h folyamatosan szokojn at a gyomruk. 1 het utan pedig mar ebedre ezeket ettek, majd fokozatosan napi 3-szor.
Nekem is mindkét gyerekem tápszeres volt. :)
4,5 hónaposan kezdtem a fiamnál, lányomnál 5,5, mert ő nem volt hajlandó kinyitni a száját, aztán ha mégis, akkor kitolta a falatot. :)
Először 1 kiskanál almalével kezdtük, 2 napig, aztán kiskanálnyi reszelt alma (üvegreszelőn). Kb 2 nap volt ez is, majd adtam neki annyit, amennyit evett. Amikor már 1 egész almát megevett pár napja, akkor jött a sütőtök 2-3 kanál, majd 1 egész adag (kb 100 g). Ha ez is ment, akkor krumpli, répa, körte, őszibarack. Ezeket variáltam: krumpli+alma, krumpli+répa, krumpli+sütőtök stb stb. Pici keksz a gyümölcsbe.
Amikor már egész adagot megevett, akkor kiváltottam vele a déli étkezést.
Kisfiam 5 es fel honapos volt amikor kezdtuk. Keves anyatejem volt igy tapszert is kapott.
Mi babarizzsel kezdtuk. A babarizst tapszerrel kevertem ki igy az iz ugyanaz volt csak az allaga mas a kajanak. Mikor ezt megszokta es szepen tudtam etetni kanallal akkor a babarizshez kezdtem keverni almat, sargarepat edesburgonyat (mi ezekkel kezdtuk). Nallunk parolni kellett az almat mert nagyon fajt tolle a pocija. Savas volt neki nyersen. A vedono tanacsara par percig paroltam az almat es utanna pepesitettem (turmixoltam) es igy kevertem a babarizshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!