Leégettem egy pizza tepsit, használható még?
Vettem egy 32 centis szürke márvány bevonatú kerek pizza tepsit ami egyébként nagyon vékony. Eddig serpenyőben sütöttem elő a pizza alját gáztűzhelyen, viszont a legtöbb boltban kapható serpenyő max 20-25 centis, ezért vettem a tepsit.
A tepsit is ugyanúgy mint egy serpenyőt rátettem a gáztűzhelyre a pizzával, hogy elősüssem az alját, erre elkezdett füstölni és büdös lenni, betettem a pizzát a sütőbe, megsütöttem és teljesen odaégett az alja. A tepsi is fekete lett mindkét oldalon, ezek után még használható, vagy valószínűleg káros ha ebben sütök?
Én már ott elakadtam, hogy miért a főzőrészen akarod "elősütni" a pizza alját, illetve miért akarod egyáltalán elősütni?
Nincs sütőd?
Nálam a házi pizza sütése úgy zajlik, hogy beteszem a sütőbe, 99%-ig készre sütöm, kihúzom, megpakolom, vissza pár percre és kész.
De nekem van sütőm.
És most a kérdésedre:
Hideg zsíroldóval spricceld be kívül-belül egy műanyag tálcán és hagyd állni egy órát! Majd az égés vastagságától függően esetleg ismételd meg, vagy készre is sikálhatod.
Valoszinuleg amig az koromfekete, ugy eleg karos anyagok juthatnak bele.
Pizzatepsit pedig csak sutobe szabad tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!