Pizzakövön készült pizza alá tegyek valamit?
Abszolút kezdő vagyok, de úgy gondolom hogy egy ilyen eszközön könnyebb lesz kinyújtani a tésztát, mint mondjuk sütőpapíron+rácson vagy tepsin.
Kérdésem az lenne ,hogy a kőre tegyek lisztet pl, hogy ne ragadjon rá a tészta sülés közben? Vagy kenjem ki olajjal? Vagy sütőpapír? Vagy nem kell semmi, mert a tészta ha megsült akkor le fog jönni a kőről?
Kérdező, nem olvastad el a használati utasítást? :-)
Pont az a lényege, hogy sütés előtt fel kell forrósítani, hogy aztán a pizza úgy süljön, mintha kemencébe tennéd.
ITt egy másik:
"Mi a megoldás?
A megoldás tehát a következő: a forró követ nem vesszük ki a sütőből, csak kihúzzuk a ráccsal együtt, rádobjuk a tésztát, megkenjük, megrakjuk és gyorsan toljuk is vissza a sütőbe. "
És ha nem tökéletes kör, akkor nem lesz jó íze? :-DDD
NE viccelj már!
A sütőpapírról is simán rá tudod csúsztatni a pizzakőre....
Ha nem forró a kő, akkor nem lesz jó, a pizzériákban úgy csinálják, hogy egy vaslapra rakják rá, és azt tolják a forró kemencébe, de a pizzakő kicsit másabb. De megpróbálhatod így elkészíteni: [link]
Hasznosabb megtanulni így, mint nyújtással "balfaszkodni" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!